BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporİnönü Stadı için son karar----

İnönü Stadı için son karar

İnönü Stadı için son karar
03 Mart 2013 - 08:10 www.finansgundem.com

Beşiktaş Stadı için hazırlanan yeni imar planı askıda

Stadın yanına otel ya da AVM yapılamayacak. Yükseklik sınırı da değişti: Deniz seviyesinden 34 metre.
İnönü Stadı’nın yıkılarak yenisinin yapılması için en önemli süreçlerden birisi tamamlandı. Vatan'ın haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni imar planları askıya çıkarıldı. Planın 1 aylık itiraz süreci de 1 Mart itibari ile başladı. Yeni plan tadilatı bir ay askıda kalacak ve itirazlar değerlendirilecek.
Eski Bakan Günay itiraz etti
Bakanlık tarafından hazırlanan plan, ilk plan değil. Stad için ilk plan tadilatı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 15 Ekim 2010’da hazırlandı. Proje stad dışında otel ve alış veriş merkezi yapılmasına da imkan tanıyordu. Ancak dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay itiraz edince plan değişti. Son proje ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak askıya çıkartıldı.
Kapasite yine 42 bin kişi
İBB’nin iptal edilen imar planı ile bakanlık tarafından hazırlanan son plan arasında önemli farklılıklar var. İki projede de stad kapasitesi aynı, 42 bin kişilik. Ancak eski proje, yaşam alanı olarak planlanmıştı. Yani alana otel ve alışveriş merkezi yapılabilmesi söz konusuydu. Yeni planda bu haklar bulunmuyor. Yeni proje incelendiğinde stadın deniz seviyesinden en fazla 34 metre yükselmesine izin veriliyor.
Projenin bonusu
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan planda önemli bir değişiklik var. Ritz Carlton Oteli’nin hemen yan tarafında yeşil alan da projeye dahil edildi. Plan notlarına bu bölge ‘park’ alanı olarak işlendi. Böylece bu alan da Beşiktaş’ın kullanımına sunuldu. Bu alan, resmi izinler alınabilirse otopark olarak ya da başka amaçla kullanılabilecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)