BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’nin yeni kralı Prens Charles olacak----

İngiltere’nin yeni kralı Prens Charles olacak

İngiltere’nin yeni kralı Prens Charles olacak
01 Kasım 2020 - 12:03 www.finansgundem.com

Kraliçe Elizabeth’in 95 yaşına geldiğinde tahtı Prens Charles’a bırakacağı iddiası İngiltere’nin yeni gündemi oldu

İngiltere’de önde gelen gazetecilerden Robert Jobson, Kraliçe Elizabeth’in 95 yaşına geldiğinde tahttan ineceğini, yerini Prens Charles’a bırakacağını iddia etti. İngiltere’de kraliyet ile ilgili yazılar yazan gazeteci Robert Jobson, Kraliçe Elizabeth’in 95 yaşına geldiğinde tahtı Prens Charles’a bırakacağını iddia etti. Kraliyet muhabirlerinden Jack Royston, “Bence yapmak istemeyecek ama gerçekçi olmak gerekirse her şeyi Charles’a bırakacağı bir noktaya gelecek” dedi.

Kraliçe Elizabeth 1952 yılında tahta çıktı ve Winston Churchill’den Boris Johnson’a kadar toplamda 14 başbakan gördü.

Prens Charles kimdir?

Prens Charles, 14 Kasım 1948 tarihinde doğdu. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth‘in oğlu Galler Prensi Charles İngiltere tahtının varisi. İki kez evlenen Prens Charles, Prenses Diana ile olan evliliği ile uzun yıllar dünya basınında kendine yer bulmuştu.

Tam ismi Charles Philip Arthur George Mountbatten'dir. Annesi İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, babası Philip Mountbatten‘dir. Prens Charles, ilk olarak Londra'nın batısında ki Hill House Okuluna gitti. 1966 yılında Avustralya‘nın Victoria eyaletinde, Geelong Grammar School Timbertop kampüsünde iki dönem geçirdi. 1967 yılında Cambridge Üniversitesi‘nde antropoloji, arkeoloji ve tarih okumaya başladı. İki yıl sonra ise bir dönem için Galler tarihi ve dil eğitimi için Aberystwyth'de Wales University College‘a gitti. 1970 yılında Cambridge'dan mezun oldu.

Prens Charles, 1976 yılında Prens Vakfını kurdu. 1981 yılında Amerika Birleşik Devletleri‘ne seyahat etti. Prens Charles, Kraliyet geleneği izleyerek, donanma ve hava kuvvetlerinde görev yaptı.

Prens Charles'ın korona virüs testi pozitif çıktı

 

Prens Harry, Prens Charles'tan yardım istedi

 

Kraliçe Elizabeth eşi Prens Philip'i bırakıp işbaşı yapıyor

 

Kraliçe Elizabeth 200 bin lira maaşla yatılı temizlik personeli arıyor

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)