BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiİngiltere'nin GSM operatörlerinden o2'ye rekor ceza!----

İngiltere'nin GSM operatörlerinden o2'ye rekor ceza!

İngiltere'nin GSM operatörlerinden o2'ye rekor ceza!
12 Şubat 2021 - 23:07 www.finansgundem.com

İngiltere’nin en büyük GSM operatörü şirketlerinden O2, müşterilerinden olması gerekenden daha fazla ücret aldığı için 10,5 milyon sterlin para cezasına çarptırıldı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de kurulu bulunan GSM operatörü, geniş bant internet ve telekomünikasyon hizmeti sunan O2 şirketi, 140 bin abonesinden ‘faturalandırma hataları’ sonucu olması gerekenden daha fazla ücret tahsil ettiği gerekçesiyle 10,5 milyon sterlin para cezası ödemeye mahkum edildi.

140 BİN MÜŞTERİSİNDEN BİRKAÇ MİLYON STERLİN FAZLA ÜCRET ALDI

Şirketin, neredeyse 10 yıldır 140 bin müşterisinden birkaç milyon sterlin fazla ücret tahsil ettiği ortaya çıkarken, İngiltere’nin Telekominikasyon Düzenleme Kurumu OFCOM, söz konusu cezanın GSM operatörünün müşterilere kesilen birden fazla faturalarla ilgili olduğunu açıkladı.

MÜŞTERİLERİNİ 2 KEZ FATURA ÖDEMEK ZORUNDA BIRAKTI

Yapılan incelemeler sonucunda; O2 şirketi tarafından 2011 ile 2019 yılları arasında müşterilerin ‘bazı ücretler ve masraflar’ adı altında iki kez fatura ödemek durumunda bırakıldıkları belirtildi.

"BU DURUM KANUNLARIMIZIN AÇIK İHLALİDİR" 


OFCOM icra direktörü Gaucho Rasmussen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu faturalandırma sorunu O2’nin yeterli müdahalesi olmadan 10 yıla yakın bir süre devam etti. Sonuç olarak yüzbinlerce müşteriden fazla ücret alındı. Bu durum kanunlarımızın açık bir ihlalidir ve şirketlerin müşteri haklarını gözetmeksizin ortaya koyduğu davranışlar görürsek bu da bizim devreye gireceğimizi gösterir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)