BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’den 5 milyar sterlinlik savunma bütçesi----

İngiltere’den 5 milyar sterlinlik savunma bütçesi

İngiltere’den 5 milyar sterlinlik savunma bütçesi
13 Mart 2023 - 11:05 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı Sunak, ‘Rusya ve Çin’den gelen tehditleri’ gerekçe göstererek, Savunma Bakanlığı’na 5 milyar sterlinlik savunma bütçesi ayrılacağını açıkladı.

İngiltere Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Önümüzdeki iki yıl içinde Savunma Bakanlığı'na önemli mühimmat stoklarının yenilenmesine ve desteklenmesine, Birleşik Krallık'ın nükleer girişiminin modernleştirilmesine ve AUKUS denizaltı programının bir sonraki aşamasının finanse edilmesine yardımcı olmak için 5 milyar sterlin daha sağlanacak” denildi.

GEREKÇE ÇİN VE RUSYA’DAN GELEN TEHDİTLER

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, alınan karara gerekçe olarak Çin ve Rusya’yı gösterdi. Açıklamada, “Rapor, bu tehditlerle doğrudan mücadele etmek için bir dizi öncelik belirlemektedir. Birincisi ve en önemlisi, Rusya'nın Avrupa güvenliğine oluşturduğu riskle mücadele etmek ve Moskova'nın Ukrayna'yı yasadışı işgalinden herhangi bir fayda sağlamasını engellemektir. Birleşik Krallık, Çin Komünist Partisi'nin giderek daha endişe verici askeri, mali ve diplomatik faaliyetleriyle ortaya çıkan zorlukla başa çıkmak için Çin'e yönelik yaklaşımımızı uyarlayacaktır. Bu tehdit karşısında İngiltere'nin ekonomik güvenliğini, teknoloji yeteneklerini ve uluslararası kalkınma teklifini desteklemek için yeni önlemler içeriyor” ifadeleri kullanıldı.

İngiltere ile Japonya arasında savunma anlaşması

 

İngiltere Başbakanı Sunak, yeni yılda öncelikleri açıklayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)