BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'deki işletmelerde Noel korkusu----

İngiltere'deki işletmelerde Noel korkusu

İngiltere'deki işletmelerde Noel korkusu
08 Kasım 2022 - 08:09 www.finansgundem.com

İngiltere'deki işletmeler, yaşam maliyetlerinin artması sebebiyle durağan Noel'den endişe ediyor.

İngiliz işletmeleri, artan yaşam maliyetleri nedeniyle hanelerin yaklaşık yarısı bayram harcamalarını kısmayı planladığı ve satışların enflasyona göre düzeltilmiş koşullarda keskin bir şekilde düştüğü için, önümüzdeki durağan bir Noel'den endişe ediyor.

Ödeme işlemcisi Barclaycard, 21-24 Ekim tarihlerinde anket yaptığı kişilerin %48'inin bu Noel'de daha az harcamayı planladığını, %59'unun daha az cömert hediyeler almayı ve %42'sinin sosyalleşmeyi azaltmayı planladığını bildirdi.

İngiliz Perakende Konsorsiyumu, ekim ayında büyük mağazalardaki harcamaların bir önceki yıla göre %1,6 daha yüksek olduğunu, eylül ayındaki %2,2'den yavaşladığını ve enflasyon hesaba katıldığında satın alma hacminde büyük bir düşüşü temsil ettiğini bildirdi.

BRC CEO'su Helen Dickinson, "Birçokları için Noel geçen yıldan daha geç gelecek ve aileler, özellikle ipotek ödemeleri arttıkça, geçimini sağlamaya odaklandıkça, parıltıdan daha fazla kasvet olabilir." dedi.

İngiliz tüketici fiyat enflasyonu eylül ayında %10,1 ile 40 yılın en yüksek seviyesine geri döndü ve İngiltere Merkez Bankası geçen hafta mevcut çeyrekte %11 seviyesinde zirve yapacağını tahmin etti.

İngiltere'de enflasyon 40 yılın zirvesinde

 

İngiltere'de enflasyon hızlanıyor

 

İngiltere'de işletmelerin ekonomiye güveni azaldı

 

İngiltere'de işletmelerin ekonomiye güveni 1 yılın dibinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)