BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de yurt içi enflasyon baskıları azalıyor----

İngiltere'de yurt içi enflasyon baskıları azalıyor

İngiltere'de yurt içi enflasyon baskıları azalıyor
17 Ekim 2023 - 13:59 www.finansgundem.com

BoE Para Politikası Komitesi Harici Üyesi Swati Dhingra, iş gücü piyasasına ilişkin son verilerin ülke ekonomisinde yumuşamayı gösterdiğini belirterek, bu durumun maaş artışlarında yavaşlamaya yol açacağını ve enflasyon baskılarını azaltacağını söyledi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Para Politikası Komitesi Harici Üyesi Swati Dhingra, Londra merkezli araştırma kuruluşlu Royal Economic Society tarafından düzenlenen "Enflasyon ve Hayat Pahalılığı Krizi" başlıklı zirvede, BoE Para Politikası Komitesi tarihinde bu kadar uzun süreli bir yüksek enflasyon sürecinin yaşanmadığını ve bunun "benzeri görülmemiş bir süreç" olduğunu kaydetti.

Komitenin faiz oranlarını yükseltme kararının doğru olduğunu kaydeden Dhingra, "Bununla birlikte, faiz oranlarındaki artışın daha uzun bir vadeye yayıldığı daha ılımlı bir yol tercih edilebilirdi. Böylece, işletmeler ve hane halkı için daha dengeli bir geçiş olurdu ve keskin yükselişler yaşanmazdı." dedi.

Dhingra, yüksek faizlerin iş gücü piyasasına yansıdığını ve ekonomide yumuşama görüldüğünü dile getirerek, "Bu durum, maaş artışlarında daha yavaş bir artışa yol açacak ve yurt içi enflasyon baskılarının azaldığını göreceğiz. İleriye dönük önlemler dikkate alındığında, önümüzdeki dönemde maaş artışları ortalama yüzde 5 ila 6 seviyesinde olacaktır." şeklinde konuştu.

Son verilere göre, İngiltere'de ortalama maaş artışları haziran-ağustos döneminde yıllık bazda yüzde 7,8 oldu.

BoE, üst üste 14 kez Faiz artışı yaparak politika faizini son 15 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25'e çıkarmıştı. Banka, eylüldeki toplantısında ise faiz oranlarını sabit tutmuştu.

Bankanın bir sonraki para politikası toplantısı 2 Kasım'da gerçekleştirilecek.

İngiltere'nin para politikasının GSYH'ya etkisi ne olacak?

 

İngiltere'de kredi krizi! Temerrüt artacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)