BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de yağışlar perakende satış büyümesini baskılıyor----

İngiltere'de yağışlar perakende satış büyümesini baskılıyor

İngiltere'de yağışlar perakende satış büyümesini baskılıyor
05 Mart 2024 - 10:20 www.finansgundem.com

İngiltere'de yağışlar perakende satış büyümesini yavaşlattı. Gıda satışları, şubat ayına kadarki üç aylık dönemde yıllık %6,0'lık artışla ve bir önceki yılın %8,3'lük büyümesine kıyasla ana büyüme faktörü olmaya devam etti.

İngiliz Perakende Konsorsiyumu'nun (BRC) raporuna göre, tüketici talebinin rekor yağışlarla azaldığı Şubat ayında Birleşik Krallık'taki perakende satış büyümesi yavaşladı.

Salı günü yayınlanan BRC-KPMG Perakende Satış Monitörü raporuna göre, 24 Şubat'a kadar olan dört haftalık dönemde toplam perakende satışlar yıllık %1,1 artarken, bir önceki ay %1,2 ve üç aylık ortalama %1,4 artış gösterdi. Yıllık büyüme geçen yıl Şubat ayında %5,2 olarak gerçekleşmişti.

Gıda satışları, Şubat ayına kadarki üç aylık dönemde yıllık %6,0'lık artışla ve bir önceki yılın %8,3'lük büyümesine kıyasla ana büyüme faktörü olmaya devam etti.

Şubat ayına kadarki üç aylık dönemde gıda dışı satışlar yıllık bazda %2,5 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemindeki büyüme %3,2 olmuştur.

BRC CEO'su Helen Dickinson, tüketici talebinin kayıtlara geçen en yağışlı Şubat ayı nedeniyle azaldığını söyledi. "Sevgililer Günü bile müşterileri kasvetten kurtaramadı ve mücevher ve saat gibi tipik olarak iyi satan hediye ürünleri satış yapamadı. İşin güneşli tarafında ise yağmurlu hava oyuncak satışlarını canlandırdı, zira ebeveynler çocuklarını içeride oyalamanın yollarını aradı," dedi.

KPMG Birleşik Krallık tüketici piyasaları, eğlence ve perakende başkanı Linda Ellett, ileriye bakıldığında, yavaşlayan enflasyon işaretlerine ve hane halkı finansmanında beklenen iyileşmeye rağmen perakendecilerin önümüzdeki aylarda daha düşük taleple karşılaşmaya devam etmesinin beklendiğini söyledi.

Ellett, "İşçilik maliyetleri ve işletme ücretlerindeki büyük artışların perakendeciler için zaten stresli olan maliyet gündemine eklenmesine sadece haftalar kala, pek çok kişi umutlarını Şansölye'nin bu hafta açıklayacağı Bahar Bütçesi'ndeki bazı iyi haberlere bağlayacak ve böylece ana caddede bir harcama canlanmasının başlamasına yardımcı olacak," dedi.

200 milyar dolarlık emeklilik fonu İngiltere'yi radarına aldı

 

İngiltere'de marketlerde hırsızlık ve çalışanlara yönelik şiddet rekor seviyelere çıktı

 

İngiltere'nin otomobil üretimi üst üste beşinci ayda artış gösterdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)