BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de ücret artışı tahminlerinde düşüş----

İngiltere'de ücret artışı tahminlerinde düşüş

İngiltere'de ücret artışı tahminlerinde düşüş
12 Şubat 2024 - 10:29 www.finansgundem.com

İngiltere'de ücret artışı tahminleri pandemiden bu yana ilk kez düştü

Birleşik Krallık'ta işverenler bu yıl yüzde 4 oranında ücret artışı bekliyor; bu oran geçen yıl yüzde 5'ti ve pandemiden bu yana ücret artışı tahminleri ilk kez düştü.

Chartered Institute of Personnel and Development, öngörülen ücret artış oranının özel sektördeki ücret artışları son çeyrekte yüzde 5'ten yüzde 4'e gerilerken, kamu sektöründeki ücret artışları için tahminler daha da düşerek yüzde 5'ten yüzde 3'e geriledi.

CIPD ocak ayında 2,006 Birleşik Krallık işvereniyle anket yaptı.

Anket, özel sektör ve kamu sektörü ücret artışları arasındaki farkın açılmasının kamu sektörü çalışanlarını cezbetmeyi ve elde tutmayı zorlaştırabileceği uyarısında bulundu.

Özel sektörde istihdam oranı son 10 yılın en düşük seviyesinde

Birleşik Krallık'ta özel sektördeki istihdam seviyeleri, yüksek faiz oranları ve zayıf tüketici talebinin olduğu bir dönemde ekonominin nasıl ilerleyeceğine dair belirsizlikten etkilenen işe alım kararlarıyla birlikte son on yılın en düşük seviyesine geriledi.

Danışmanlık firması BDO'nun istihdam endeksi üst üste yedinci ayda da düşerek 98.77'ye geriledi ve ekonominin küresel mali krizin etkilerinden kurtulamadığı Ağustos 2013'ten bu yana en düşük seviyeye indi.

Kötüleşen işe alım koşulları, İngiltere'nin yıllık GSYH büyümesinin bu yıl yüzde 0,6 ile düşük kalması beklenen bunalımlı ekonomik ortamı yansıtıyor. Perşembe günü açıklanacak rakamların ekonominin geçen yıl sadece %0,5 büyüdüğünü göstermesi bekleniyor.

Küresel yatırımcılardan İngiltere'ye uyarı

 

İngiltere Merkez Bankası yetkilisinden enflasyon uyarısı

 

İngiltere ekonomisi resesyona girdi mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)