BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de tüketici harcamalarında sınırlı artış----

İngiltere'de tüketici harcamalarında sınırlı artış

İngiltere'de tüketici harcamalarında sınırlı artış
11 Ekim 2022 - 08:25 www.finansgundem.com

İngiltere'de tüketicilerin harcamalarında büyüme eylül ayında, enflasyon oranının çok gerisinde kaldı.

İngiltere'de 40 yılın zirvesinde gezen enflasyon rakamları tüketici harmacamalarını da etkilemeye devam ediyor.

Barclaycard tarafından kredi kartı ve banka kartı kullanımları üzerinden derlenen verilere göre, eylül ayında İngiltere'de tüketici harcamaları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,8 arttı. Bu, Şubat 2021'den bu yana görülen en zayıf artış oldu.

İngiltere'de enflasyon temmuz ayında yüzde 10,1 ile 40 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından ağustosta 9,9 seviyesine gerilemişti.

Barclaycard'ın 23-26 Eylül tarihleri arasında yaptığı ankete göre, her 10 kredi kartı ve banka kartı kullanıcısından 9'u hane halkı enerji faturalarındaki artıştan endişe ettiklerini ifade ettiler.

Enflasyonla mücadelede faiz artırımlarını sürdüren İngiltere Merkez Bankası, politika faizini yüzde 1,75'ten yüzde 2,25'e çıkarmıştı. Bu, 2008'den sonra görülen en yüksek seviye.

Faizin 2023'te yüzde 5,75'e çıkacağına yönelik beklentiler oluşurken, resesyon endişeleri de kuvvet kazandı. Fitch Ratings, İngiltere ekonomisi için 2023 yılı GSYH büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti ve daha keskin faiz artırımları ile birlikte daha derin bir resesyona girilmesinin büyük olasılık olduğunu bildirdi.

Britanya Perakende Konsorsiyumu (BRC) verilerine göre ise eylül ayında tüketici harcamaları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 arttı. Ağustos ayında artış yüzde 1,0 olmuştu.

BRC CEO'su Helen Dickinson, "Eylül ayında perakende satışlar büyüdü, ancak satış hacmi yüksek enfasyonun altında kalmaya devam etti. Tüketici güveni düşmeye devam etti. İnsanlar ihtiyatlı şekilde alışveriş yapıyorlar, yeni bilgisayar, televiyon ve mobilya almaktan kaçınıyorlar" dedi.

İngiltere derin bir resesyona girebilir

 

İngiltere'de enflasyon ağustos ayında geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)