BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de tüketici güveni yükselmeye devam ediyor----

İngiltere'de tüketici güveni yükselmeye devam ediyor

İngiltere'de tüketici güveni yükselmeye devam ediyor
18 Kasım 2022 - 08:11 www.finansgundem.com

İngiltere'de tüketici güven endeksi kasım ayında ekim ayındaki -47'den -44'e toparlandı.

İngiltere'de tüketici güveni Başbakan Rishi Sunak'ın göreve gelmesinin ve Truss döneminde yapılan hataları düzeltmek için harekete geçmesinin ardından kasım ayında da yükseldi.

Pazar araştırma şirketi GfK tarafından hazırlanan tüketici güven endeksi kasım ayında ekim ayındaki -47'den -44'e toparlandı. 1974'ten bu yana hesaplanan tüketici güven endeksi Eylül ayında -49'a kadar gerileyerek tüm zamanların en düşük seviyesini görmüştü.

GfK'nın tüketici güvenini ölçmek için baktığı 5 faktörün tamamı kasım ayında yükseliş gösterdi. Gelecek 12 ayda kişisel finansal durumların daha iyiye gideceğini düşünenler ile daha kötüye gideceğini düşünenler arasındaki fark kasımda ekimdeki -34'ten -27'ye indi. Gelecek 12 ayda ekonomik durumun daha iyiye gideceğini düşünenler ile daha kötüye gideceğini öngörenler arasındaki fark da -61'den -58'e geriledi.

GfK yöneticisi Joe Staton yaptığı değerlendirmede, "Pek çok insanın acı verici yaşam maliyeti krizini yönetmeye çalıştıkları ortamda iyi haberler gelmeye devam ediyor. Ancak dış faktörler çok az değişti, daha fazla kötü haberin gelmesi kaçınılmaz" dedi.

İngiltere'de asgari ücret zammı belli oldu

 

İngiltere ekonomisinin 2023'te yüzde 1,4 daralması bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)