BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de polis mercek altında----

İngiltere'de polis mercek altında

İngiltere'de polis mercek altında
11 Şubat 2022 - 14:14 www.finansgundem.com

İngiliz polisinin hamile kadınlara yönelik sert güç kullanımı ülkede tepkiye yol açtı.

İngiltere'de  bebek bekleyen kadınların yarısından fazlasının tutuklanmasında Londra polisi tarafından bir tür güç kullanıldığı bildirildi.

ITV News ‘in yayınladığı istatistikler, Ocak 2018 ile Haziran 2021 arasında İngiliz polisinin 2 bin 500’den fazla hamile ve ya hamilelik şüphesi olan kadına sert güç  uyguladığını ortaya koydu.

Hazırlanan raporda güç kullanımı arasında kelepçeleme, cop ve köpek kullanma, tahriş edici sprey, şok tabancası kullanımı bulunuyor.

Kayıtlar kadınların kendilerine kuvvet uygulanmadan önce memurlara hamile olduklarını veya olabileceklerini söyleyip söylemediklerini göstermiyor.

Polis memurlarında güç kullanımı

İngiltere ve Galler'deki dördüncü en büyük polis teşkilatına sahip olan Batı Yorkshire'daki polis memurlarının da , Londra'daki meslektaşlarıyla aynı şekilde kadınlara karşı güç kullanma eğiliminde olduğunu vurgulandı.

Batı Yorkshire'da polisin hamile kadınları tutuklarken 70 kez “sert fiziksel kontrol” teknikleri kullandığı tespit edildi.

ITV News tarafından elde edilen diğer veriler, memurlara hamile olduklarını söyleyen en az 3 bin 818 kadının tutuklandığını gösterdi.

Haber kuruluşunun istatistikleri ile ilgili yorum yapan sivil toplum kuruluşları hamile kadınlara karşı şok tabancası ve biber gazı gibi sert önlemler alınmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Kuruluşlar içerdiği riskler nedeniyle bu tür güç kullanımı için çok ciddi gerekçeye ihtiyaç bulunduğunu vurguladı.

İngiltere'den rekor büyüme

 

'ABD'de polis, geçen yıl 1055 kişiyi öldürdü'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)