BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'den rekor büyüme----

İngiltere'den rekor büyüme

İngiltere'den rekor büyüme
11 Şubat 2022 - 11:09 www.finansgundem.com

İngiltere'de büyüme rakamları açıklandı. Buna göre ülke ekonomisi 81 sene sonra en hızlı yıllık büyümeyi yakaladı.

İngiltere İstatistik Ofisi 2021 yılına ait büyüme verilerini açıkladı. İngiltere ekonomisi 2021'de yüzde 7,5 büyüyerek, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana kaydedilen en yüksek büyüme oranını yakaladı. Ayrıca İngiltere bu büyüme oranıyla 2021'de en hızlı büyüyen gelişmiş ülke oldu. Ülke ekonomisinin bu sene de diğer G7 ülkelerinden daha iyi performans göstermesi bekleniyor.

2020 yılında pandemi ile birlikte tarihi bir daralmaya giden İngiltere ekonomisi, yüzde 9,4 küçülmüş, ardından hükümetin destek paketlerini açıklamasıyla toparlanma çabası içerisine girmişti. 

Aralık ayında büyüme Omikron varyantı etkisiyle yüzde 0.2 daraldı. Hükümetin artan vakalar nedeniyle kısıtlamaları devreye almasıyla hizmet sektörü bu dönemde yüzde 0.5 daraldı. Kısıtlamaların yeni yılda da sürmesi nedeniyle Ocak ayında da büyümenin zayıf gelebileceği ifade ediliyor.

Faiz artışları devam edecek

Bugün açıklanan veri sonrası, İngiltere Merkez Bankası’nın enflasyonu düşürmek için faiz artışlarına gelecek aylarda da devam edeceği belirtiliyor.

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak “teşvik paketimiz ve doğru zamanda doğru işler yapmamız sayesinde ekonomi dirençli seyretti” değerlendirmesini yaptı.

Enflasyon beklentisi yüzde 30'u geçti

 

Cari işlemler açığı beklentilerden iyi geldi

 

ABD'de enflasyon rekor kırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)