BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de perakende satışlarda artış yavaşladı----

İngiltere'de perakende satışlarda artış yavaşladı

İngiltere'de perakende satışlarda artış yavaşladı
06 Eylül 2022 - 08:16 www.finansgundem.com

İngiltere'de perakende satışlar ağustosta yüzde 1 artış kaydetti.

İngiltere'de yüksek enflasyonun etkileri perakende satışlarda kendini göstermeye başladı. Tüketicilerin giyim eşyası ve zorunlu olmayan ürünleri almayı ötelemeleri perakende satışlarda büyümenin yavaşlamasına yol açtı.

Britanya Perakende Konsorsiyumu (BRC) tarafından derlenen verilere göre, ağustos ayında perakende satışlar geçen yılın aynı dönemine göre sadece yüzde 1,0 arttı. Temmuz ayında satışlar yıllık yüzde 2,3 artmıştı.

Karşılaştırılabilir mağazalar dikkate alındığında perakende satış hacminde büyüme ağustos ayında temmuz ayındaki yüzde 1,6'dan yüzde 0,5'e indi.

Barclaycard'ın verileri de tüketicilerin kart ile yaptıkları ödemelerin ağustosta yıllık yüzde 4,7 ile Mart 2021'den bu yana görülen en yavaş artışı yaşadığını ortaya koydu.

Ağustos ayında gıda gibi zaruri mallara yapılan ödemeler Aralık 2021'den bu yana görülen en büyük artışla yüzde 7,2 yükseldi.

Barclaycard araştırması, İngiltere'de yaşam maliyetlerindeki artışın üstesinde gelebilme kabiliyetleri olduğuna inanan tüketicilerin oranının temmuz ayındaki yüzde 66'dan yüzde 60'a gerilediğini de gösterdi.

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar arttı

 

Liz Truss, İngiltere’nin yeni Başbakanı

 

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 10 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)