BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de mağaza fiyatlarında 17 yılın en büyük artışı----

İngiltere'de mağaza fiyatlarında 17 yılın en büyük artışı

İngiltere'de mağaza fiyatlarında 17 yılın en büyük artışı
27 Temmuz 2022 - 08:36 www.finansgundem.com

İngiltere'de mağaza ve süpermarket fiyatları 2005'ten bu yana görülen en büyük artışı gösterdi.

İngiltere'de mağaza ve süpermarket fiyatları temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 artış gösterdi. Britanya Perakende Konsorsiyumu (BRC) verilerine göre, bu 2005 yılından bu yana görülen en büyük artış oldu.

BRC'nin yıllık mağaza fiyat enflasyonu, ONS'nin tüketici fiyat endeksinin oldukça altında kaldı. ONS'ye göre haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 9,4 ile 40 yılın zirvesine çıktı. Gıda ve içecek fiyatları yüzde 9,8 yükseldi.

BRC verilerine göre temmuz ayında gıda fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre 7,0 arttı. Haziran ayında fiyatlar yüzde 5,6 yükseldi.

2.5 senenin en düşük seviyesi

İngiltere'de işverenlerin istihdama ve yatırım yapmaya güvenleri koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana görülen en düşük seviyeye indi.

İngiltere İşe Yerleştirme ve İstihdam Konfederasyonu (REC) tarafından ölçülen istihdamı artırma ve yatırım yapmaya güven haziranda sona eren 3 ayda -13 ile Haziran 2020'den bu yana görülen en düşük seviye geriledi. Mayısta sona eren 3 ayda güven endeksi -7 oldu.

REC CEO'su Neil Carberry yaptığı açıklamada, "Yeni rapor artan enflasyonun ve iş gücü yetersizliğinin ülke genelin işletmelere etkilerini açıkça gösterdi. Şirketler hala yeni personel almayı değerlendiriyorlar, ancak bu rapor işletmelerin istihdam yaratmakta ne kadar zorlandıklarının bir yansıması" diye konuştu.

REC araştırması 4 Nisan-24 Temmuz arasında 602 işverenin katılımı ile yapıldı.

İngiltere'de süpermarket satış hacimleri azaldı

 

İngiltere'de perakende satışlar açıklandı

 

İngiltere'de tüketici güveni rekor düşük seviyede

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)