BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere'de konut sektörü mutlu----

İngiltere'de konut sektörü mutlu

İngiltere'de konut sektörü mutlu
23 Eylül 2013 - 08:40 www.finansgundem.com

İngiltere'de konut fiyatları yükselirken konut sahiplerinin güveni artıyor

İngiltere'de iki ayrı anketin sonuçlarına göre konut piyasasındaki toparlanma ve ekonomideki güç kazanma süreci konut sahiplerinin mali güvenini artırıyor. 
Ancak üçüncü bir rapor bunun kısa ömürlü olabileceğine işaret ediyor. Planlanan daha sıkı kuralların sektörü zora sokabileceği belirtiliyor. 
Markit tarafından hazırlanan aylık konut sahipleri finansman endeksi Ağustos ayında olduğu gibi Eylül ayında da 40.8 değerini aldı. Lloyds Bank'ın tüketici eğilimleri endeksi ise temmuz ayında 114 seviyesindeyken Ağustos ayında rekor bir seviye olan 115'e yükseldi.  
İngiltere'de konut fiyatları halen krizi öncesindeki zirve seviyelerine yaklaşmış durumda. Bunda hükümetin konut kredilerini desteklemeye yönelik uygulamaları büyüj ölçüde etkili oldu. Talep artarken, İngiltere'de konut arzının sınırlı düzeyde olması fiyatların yüskelmesine neden oluyor.
Her iki ankette tüketicilerin finansal durumlarına yönelik güvenlerinin arttığını ancak endişelerin tamamen ortadan kalkmadığını gösteriyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)