BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi İngiltere'de işverenler çalışanların ücretlerini yüzde 5 artırdı----

İngiltere'de işverenler çalışanların ücretlerini yüzde 5 artırdı

 İngiltere'de işverenler çalışanların ücretlerini yüzde 5 artırdı
15 Mart 2023 - 08:48 www.finansgundem.com

İngiliz işverenler, ocak ayının sonuna kadar olan üç aylık süre boyunca, tarihi normların çok üzerinde, ortalama %5 oranında ücret artışı konusunda anlaştı.

Gelir Verileri Araştırması (IDR), önde gelen İngiliz işverenlerindeki medyan ücret artışının ekim ayının sonuna kadar üç aydaki %4,3'ten ve 2022'nin ilk çeyreğinde %3,4'e yükseldiğini bildirdi.

IDR kıdemli araştırmacısı Zoe Woolacott, "Bu tür nispeten yüksek artışların, kısmen Ulusal Yaşam Ücretinde yakında yapılacak olan artışın etkisiyle 2023'te daha da devam etmesi muhtemel" dedi.

23 yaşın altındaki çıraklar veya işçiler için geçerli olmayan bir asgari ücret oranı olan Ulusal Yaşam Ücreti, nisan başında %9,7 artarak saatlik 10,42 pounda (12,67 dolar) çıkacak.

İngiltere Merkez Bankası, para politikası belirleyicilerinin çoğu, ortalamanın üzerinde ücret artışlarının, Ekim ayında 41 yılın en yüksek seviyesi olan %11,1'e ulaşan ve çift hanelerde kalan enflasyondaki düşüşü yavaşlatacağından endişe ettiği için, ücret artışını dikkatle izliyor.

İngiltere'de yarım milyon işçi grev yapacak

 

İngiltere'de işsizlik oranı değişmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)