BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’de ilk Hint kökenli başbakan seçilebilir----

İngiltere’de ilk Hint kökenli başbakan seçilebilir

İngiltere’de ilk Hint kökenli başbakan seçilebilir
10 Temmuz 2022 - 09:19 www.finansgundem.com

İngiltere’de Başbakan Boris Johnson’ın Muhafazakâr Parti liderliğinden istifası sonrası, eski maliye bakanı Rishi Sunak partinin yeni lideri ve başbakan olmak için aday oldu.

İngiltere’de eski maliye bakanı Rishi Sunak, şu ana dek, partinin yeni lideri ve başbakan olmak için adaylığını açıklayan en yüksek profilli isim oldu.

Sosyal medyadan yayınladığı video ile adaylığını açıklayan Sunak, “Kovid kâbusuyla karşı karşıya olunduğu zor zamanlarda hükümetin en zorlu departmanını yönettiğini” dile getirdi.

Sunak’ın Johnson’ı koltuğunu bırakmaya zorlayan “istifa salgınını” başlatan isimler arasında olması, bunu “sırf kendi adaylığı için yaptı” eleştirilerine yol açtı.

Göçmen olan Sunak'ın partisi göçmen karşıtı

Adaylık videosunda Sunak, 1960’larda Doğu Afrika’dan İngiltere’ye göç eden ailesinin hikâyesine değinerek, “Ailem bana kendilerinin sadece hayal edebilecekleri fırsatlar sundu” ifadesini kullandı.

Göç yanlısı mesajlar veren Sunak’ın, Johnson döneminde göçmen karşıtı politikalar izleyen Muhafazakâr Parti’nin mensubu olması onu sıradışı bir aday kılıyor. Eğer seçilirse, İngiltere’nin ilk Hint kökenli başbakanı olacak. Milletvekilleri iki aday üzerinde uzlaştıktan sonra yeni başbakan, yaklaşık 100 bin Muhafazakâr Parti üyesinin katılacağı bir seçimle belirlenecek.

İngiltere ekonomisi krizde

İngiltere'de istihdam ivme kaybetti

İngiltere'de daha büyük faiz artırımları yapılabilir

Biden: İngiltere ile yakın iş birliğini sürdürmeyi bekliyoruz

İngiltere Başbakanı Johnson istifa etti

İngiltere'de güven oylamasına yönelik kurallar görüşülecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)