BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de faiz indirimi devam edebilir----

İngiltere'de faiz indirimi devam edebilir

İngiltere'de faiz indirimi devam edebilir
20 Ocak 2020 - 11:35 www.finansgundem.com

İngiltere ekonomisine dair bu hafta elde edilen en güncel veriler toparlanmaya işaret etse de, henüz İngiltere Merkez Bankası’nı (BOE) olası faiz indirim kararından vazgeçirmeye yeterli değil.

Politika yapıcıların gelecek aylardaki olası zayıflığın önüne geçmek için faiz indirimi sinyali vermeleri ve güncel verilerin de durumu desteklemesiyle IHS Markit’in aylık özel sektör faaliyet göstergesi kritik önem kazandı.  

Analist beklentilerine göre, Bloomberg HT haberine göre, satın alma yöneticileri endeksi hafif yükselecek, fakat bu artış yüksek olasılıkla ekonominin Brexit belirsizliğinin ardından kırılgan kaldığına yönelik endişeleri bertaraf etmeye yetmeyecek.

Ekonomiye dair birçok zayıf veri ile birlikte Mark Carney’in de aralarında bulunduğu politika yapıcıların güvercin yorumlar yapmaları yatırımcıların 30 Ocak’ta gerçekleşecek  para politikası toplantısında yüzde 70 olasılıkla faiz indirimi yapılacağı öngörülerini kuvvetlendiriyor.

PMI çok yükselmediği takdirde politika yapıcıların bakış açılarını değiştirmeleri çok olası görülmüyor. Bloomberg Economics’in hesaplamasına göre İngiltere’de 51.5 seviyesinin altında gerçekleşecek herhangi bir rakam Faiz indirim ihtimalinde geri dönüşe sebep olacakken Danske Bank bu seviyeyi 51’de tuttu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)