BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de enflasyon beklentilerin altında kaldı----

İngiltere'de enflasyon beklentilerin altında kaldı

İngiltere'de enflasyon beklentilerin altında kaldı
20 Ekim 2021 - 09:15 www.finansgundem.com

İngiltere'de tüketici fiyatlarında artış Eylül ayında piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

Eylül ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,3 ve geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,1 arttı. Ekonomistler ise Eylül'de fiyatların Ağustos ayına göre yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 3,2 artmasını bekliyorlardı.

Çekirdek TÜFE Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 2,9 artış gösterdi. Beklenti ise aylık yüzde 0,5 ve yıllık yüzde 3,0 artış olacağı yönündeydi.

İngiltere'de Eylül ayında perakende fiyat endeksinde artış ise beklentilerin üzerine çıktı. Perakende fiyatlar Eylül'de Ağustos ayına göre yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 4.9 yükseldi. Beklenti, bir önceki aya göre yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 4,7 artış olacağı şeklindeydi.

İngiltere'de üretici fiyatları ise Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5 arttı. Yıllık artış oranı yüzde 6,7 oldu. Çekirdek ÜFE de Ağustos ayına göre yüzde 0,5 yükseldi. Yıllık artış oranı yüzde 5,9 seviyesinde gerçekleşti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VATANDAS20 Ekim 2021 10:04

    tum bati dunyasinda raflar bos, faizler negatif reel faiz, emtealardan daha fazla enerji fiyatlari ucmus gitmis zamlar roketlemis..ama ENF YOK FAIZ YOK HATTA FAIZ ARTAN ORANDA NEGATIF FAIZ....TR DE ıstatıstıkler manipule eden beyinsiz ve satilmis tayfasi dunyada ne oldugundan haberi var mi acaba? tr de PARA VE FINANS KONUSUNDA KONUSANLAR YA CAHIL YA ZEKA OZURLU OLDUGU ICIN TEK PAZARLADIKLARI YUKSEK KUR, YUKSEK FAIZ TALEPLERINE UYGUNDUR :o)  :o)