BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de enerji krizi: Sektör acil duruma hazırlanıyor----

İngiltere'de enerji krizi: Sektör acil duruma hazırlanıyor

İngiltere'de enerji krizi: Sektör acil duruma hazırlanıyor
23 Ağustos 2022 - 15:27 www.finansgundem.com

İngiltere'de enerji sektöründe, kış aylarında meydana gelebilecek olası kötümser durum için acil durum test ediliyor. "Enerji tatbikatının" kapsamı bu yıl genişletildi.

İngiltere'de hızla artan enerji fiyatları ve hayat pahalılığı enerji krizini beraberinde getirebilir. Hükümet yetkilileri kış aylarında doğal gaz kullanımında sorun yaşanmayacağını düşünse de sektör acil durum olabileceğini düşünüyor.

Ülkede her yıl kış ayları öncesi hükümet kurumları, denetim şirketleri ve büyük enerji firmaları, "enerji tatbikatı" düzenliyor. Bu kapsamda ülkede doğal gaz tedariğinin kesilmesi ve depoların boşalması durumunda yaşanabilecek acil durum senaryoları incelenecek, enerjide tasarruf opsiyonları araştırılacak ve standart olarak değerlendirilen iki günlük kesinti olasılığı dört güne yükseltilecek.

Enerji sektörü temsilcileri, bazı senaryolarda uygulanan değişikliklerin önümüzdeki aylarda enerji faturalarında beklenen artış ve öngörülen enerji krizinden kaynaklandığını düşünüyor.

Hükümet yetkilileri ise "tatbikatın" standart bir süreç olduğunu söylüyor.

Ancak BBC'nin araştırmasına göre İşletme, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Kwasi Kwarteng, Haziran ayı sonuna kadar enerjide tasarruf opsiyonlarını hiçbir şekilde değerlendirmedi.

Fransa ve Almanya gibi Avrupa Birliği (AB) ülkeleri Rusya'nın enerjiyi kesmesi durumunda alınacak önlemler için strateji oluştururken, enerji uzmanları İngiltere'nin bu konudaki rahat tutumunu şaşırtıcı buluyor.

Ağustos 2022'den Mart 2023'e kadar bazı AB ülkeleri doğal gaz kullanımlarını yüzde 15 oranında azaltmayı hedefliyor.

Ancak İngiltere Enerji Bakanlığı, "Ülkenin dünyadaki en güvenilir enerji sistemlerinden birine sahip olduğunu ve birçok AB ülkesinden farklı olarak Rusya'dan gelen enerjiye bağımlı olmadığını" vurguluyor.

Bakanlık, "İngiltere'de hiçbir hanenin, işletmenin veya endüstrinin kış aylarında ihtiyaç duyduğu elektrik ve doğal gazı kullanmakta zorluk yaşamayacağını" belirtiyor.

Tüketiciler kış aylarında felaket yaşayabilir

İngiltere'de elektrik ve doğal gaz fiyatlarındaki artışın şimdiden tüketiciye yansımaya başladığı söyleniyor.

Kış aylarında büyük bir hızla yükselmesi beklenen enerji faturalarının çok sayıda kişiyi etkilemesi bekleniyor, hükümete ek destek çağrıları yapılıyor.

Guardian gazetesi, İngiltere'deki ailelerin üçte ikisinin önümüzdeki aylarda enerji faturalarını ödemekte zorlanacağını yazdı. Bu 18 milyon hane, yani yaklaşık 45 milyon kişi anlamına geliyor.

İngiltere'de enerji tedarikçisi EDF adlı şirketin Müşteri Hizmetleri Müdürü Philippe Commaret, tüketicilerin "dramatik, felaket bir kış" ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

İskoçya'daki Strathclyde Üniversitesi'nde Elektrik ve Elektronik Mühendis olan Prof. Keith Bell, kış aylarında "büyük çaplı endüstriyel tüketicilere doğal gaz tedariğinin kısmen kesilmesi, ihtimaller arasında tutulması gereken bir senaryo" olduğunu söyledi.

Bell, geçtiğimiz yıl enerjisinin yüzde 38'ini ithal eden İngiltere'nin dışarıdan gelen doğal gaza bağımlı olduğuna ve ülkede yeterli depolama alanı bulunmadığına dikkat çekti.

İşçi Partisi'nden Net Sıfır ve İklim Krizi sorumlusu ve partinin eski liderlerinden Ed Miliband, iktidardaki Muhafazakar Parti'nin ortaya koyduğu politikaların "faturaları düşürmeyeceğini ve ülkenin enerji güvenliliğini savunmasız bir hale getirdiğini" söyledi.

Miliband, "Enerji konusunda hükümetin tutumu çok şaşırtıcı. Doğal gaz depolama tesislerimizi kapatmak, evlerimiz için gerekli yalıtım altyapısını sağlamamak ve en ucuz ve temiz yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş sürecini engellemek, hükümetin hatalarından sadece bazıları" dedi.

İngiltere enerji politikasında değişikliğe gitti

 

İngiltere'de enerji faturaları rekor seviyeye yükselebilir

 

İngiltere'de enerji şirketlerine sürpriz vergi hazırlığı

 

İngiltere'de enerji fiyatları son 1 ayın zirvesinde

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)