BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere'de bazı bankalar faiz oranlarını iyileştiriyor----

İngiltere'de bazı bankalar faiz oranlarını iyileştiriyor

İngiltere'de bazı bankalar faiz oranlarını iyileştiriyor
01 Eylül 2023 - 08:30 www.finansgundem.com

İngiltere'de bazı bankalar, tasarruf sahipleri için faiz oranlarını iyileştiriyor. Ancak bu iyileştirmelerin yavaş yapıldığına dair eleştirilere de maruz kalıyorlar.

İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA) cuma günü yaptığı açıklamada, daha rekabetçi bir piyasa ortaya çıktıkça daha fazla tasarruf hesabının daha yüksek faiz oranları sunduğunu, ancak müşterilerin adil bir değer elde etmelerini sağlamak için düzenleyici müdahalenin hala gerekli olabileceğini bildirdi.

İngiliz kredi kurumları, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) yüksek faiz oranlarını kredi alanlara hızlı bir şekilde aktarırken, tasarruf sahiplerine sunulan Faiz oranlarını çok daha yavaş yükselttikleri için eleştiriliyor.

FCA, bu ayın başlarında HSBC, Lloyds, NatWest ve Barclays gibi dokuz banka ve mortgage şirketine, temmuz sonunda yürürlüğe giren daha sert "tüketici görevi" kapsamında tasarruf oranlarının müşterilere adil bir değer sunup sunmadığını ağustos ayı sonuna kadar düzenleyiciye açıklamalarını bildirdi.

İngiliz bankasından personeline büyük jest

 

İngiliz bankalarından rekor kâr bekleniyor: 37 milyar sterlin

 

İngiliz bankacılığında 30 yılın en köklü değişikliği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)