BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiliz bankasından personeline büyük jest----

İngiliz bankasından personeline büyük jest

İngiliz bankasından personeline büyük jest
31 Ağustos 2023 - 18:27 www.finansgundem.com

Standart Chartered yeni anne, baba olan çalışanlarının ücretli iznini uzattı. Erkek çalışanları da kapsayan uygulamada 20 haftalık ücretli izin imkanı sağlanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz bankası Standard Chartered personeline 20 haftalık eşit ücretli çocuk izni imkanı sağlıyor. Banka bu stratejisiyle yetenekli çalışanlarını elinde tutmayı ve yeni yetenekleri kadrosuna katmayı hedefliyor.

Financial News’in haberine göre 1 Eylül tarihinden itibaren bankanın çalışanları cinsiyete, ilişki durumuna veya bir çocuğun çalışanın ailesine nasıl katıldığına bakılmaksızın ebeveyn olmalarıyla birlikte en az 20 hafta ücretli izin alabileceklerini açıkladı.

Banka daha önce en büyük pazarı olan Hong Kong’da babalık izni ve evlat edinme izni için sadece iki haftalık ücretli izin sağlıyordu.

Standard Chartered İnsan Kaynakları Başkanı Tanij Kapilshrami geliştirilmiş çalışan uygulamalarının ebeveynleri desteklemek için tasarladıklarını ve bankanın kapsayıcı kültürünü teşvik etme taahhüdünün bir parçası olduğunu söyledi.

Kapilashrami, “Bu gibi hakların, geleneksel rollerle ilgili yaygın toplumsal normları ele almak, işgücü katılımını artırmak ve çocuk bakımı sorumluluklarını paylaşmak isteyenlere seçenekler sunmak konularında küresel olarak yaygın olan toplumsal normlara katkı sağladığına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

İK Başkanı, “Bu uygulama ailelerin finansal refahını olumlu yönde etkileyecek ve her bireyin kendine has aile planlaması seçimlerini destekleyen daha kağşayıcı bir iş ortamı yaratacak” ifadelerine yer verdi.

Londra merkezli finans firmaları ebeveynlerin izin haklarını geliştirmeye başladı. Tarih boyunca annelere verilen ücretli izinlerin bir kısmını artık babalara da veriliyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz yıl NatWest erkek bankacılara baba olduklarında altı ay maaşlı izin olmak üzere bir yıl izin alabileceklerini açıkladı.

Deutsche Bank ve Goldman Sachs da erkekler için ebeveyn izinleri seçenekleri geliştiren finans devleri arasında. Ayrıca Londra Menkul Kıymetler Borsası Grubu ve hukuk firması Clyde & Co erkek ve kadın personele eşit ücretli izin sunuyor.

Yeni patron CNN’i kurtarabilecek mi?

 

Kirasını ödemek için banka soymaya çalıştı

 

UBS, binlerce kişiyi işten çıkaracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)