BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiliz bankalarından rekor kâr bekleniyor: 37 milyar sterlin----

İngiliz bankalarından rekor kâr bekleniyor: 37 milyar sterlin

İngiliz bankalarından rekor kâr bekleniyor: 37 milyar sterlin
13 Şubat 2023 - 11:48 www.finansgundem.com

Enflasyonla mücadele amacıyla faizlerdeki yükseliş bankaların bilançolarına olumlu yansıyor. İngiliz bankalarının tarihi kâr rakamlarına ulaşması bekleniyor

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere'nin en iyi bankalarının, faizlerdeki artışın etkisiyle önümüzdeki iki hafta içinde bilançolarında rekor karlar açıklaması bekleniyor.

AJ Bell analistleri, FTSE 100'ün en büyük beş bankasının (Barclays, HSBC, Lloyds, NatWest ve Standard Chartered) 2022 kazançlarını açıklarken 37,4 milyar sterlinlik kümülatif vergi öncesi kar açıklayabileceğini belirtti.

AJ Bell'in Yatırım Direktörü Russ Mould, "Eğer bu tahmin doğruysa... 2008'de yaşanan mali kriz öncesi en yüksek seviye olan 35,7 milyar sterlini aşacak" dedi.

Mold, her bir baz puan faiz artışının, beş banka genelinde toplam 2,4 trilyon sterlinlik bir kredi defterinde 240 milyon sterlinlik kara eşdeğer olduğunu söyledi.

Lib Dem Hazine Sözcüsü Sarah Olney, City AM'e yaptığı açıklamada, faizlerdeki artışın etkisiyle oranları yükselen ipotek kredilerinin "Londralılar için ayda yüzlerce pound" artış anlamına gelirken bankalar için de kar patlamasına dönüşüyor.

FAİZLER 14 YILIN ZİRVESİNDE

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, İngiltere Merkez Bankası 2 Şubat 2023 tarihinde 50 baz puanlık artışla faiz oranını yüzde 4'e yükseltti. Bu, son 14 yılın en yüksek oranı. Aralık 2022'de de faizde artışa gidilmiş ve yüzde 3,5 olarak açıklanmıştı.

Ondan önce de kasım ayında Merkez Bankası son 33 yılın en büyük artırımına giderek faizi 75 baz puan yükseltmiş ve yüzde 2,25'ten son 14 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 3'e çıkarmıştı.

İngiltere ekonomisi büyüme göstermedi

 

İngiliz finans devi açığa düştü

 

İngiltere emlak piyasasında kriz

 

İngiltere Merkez Bankası'ndan dijital sterline limit

 

İngiltere dijital paraya ihtiyaç duyacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)