BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de battaniye ve kazak satışları arttı----

İngiltere'de battaniye ve kazak satışları arttı

İngiltere'de battaniye ve kazak satışları arttı
11 Ekim 2022 - 13:18 www.finansgundem.com

Avrupa genelinde enerji krizi devam ederken İngiltere'de kış aylarından önce insanlar battaniye ve kazak stoklamaya başladılar.

İngiliz Perakende Konsorsiyumu (BRC), perakende satışların eylül ayında düşmesiyle aynı zaman diliminde insanların diğer harcamalarda da kesintiye gittiğini duyurdu.

Tüketici davranışlarına ilişkin rapor yayınlayan BRC ve danışmanlık şirketi KPMG, insanların TV ve bilgisayar gibi ürünleri satın almaktan kaçındığını duyurdu.

BRC CEO'su Helen Dickinson, rakamların insanların ay boyunca 'ihtiyatlı alışveriş' yapıldığına işaret ettiğini kaydetti.

Dickinson, "Bu, yüksek enflasyon seviyeleri göz önüne alındığında, satış hacimlerinin düştüğü bir başka aydı. Tüketici güveni düşmeye devam ederken, insanlar yeni bilgisayarlar, TV'ler ve mobilyalar gibi maliyetli eşyalardan kaçınarak temkinli alışveriş yaptılar" ifadelerini kullandı.

Dickinson, "Pek çok hane, enerji fiyatlarının yükseleceği kış aylarına battaniyeler, kalın giysiler ve hava kurutucuları ve fritözler gibi enerji tasarruflu cihazlarla hazırlanıyor ve hepsi iyi satıyor" dedi.

KPMG'nin perakende müdürü Paul Martin ise, "Bir kez daha giyim ve ayakkabı pazarın imdadına yetişti ve okul öncesi çocuklar için alımlar ve çocuk ayakkabısı satışlarının yüzde 15'in üzerinde artması, perakende büyüme rakamlarında itici güç oldu" değerlendirmesini yaptı.

İngiltere'de işsizlik 48 yılın dibinde

 

İngiltere'de tüketici harcamalarında sınırlı artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)