BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de açık iş pozisyonları üç yılın en düşük seviyesinde----

İngiltere'de açık iş pozisyonları üç yılın en düşük seviyesinde

İngiltere'de açık iş pozisyonları üç yılın en düşük seviyesinde
11 Mart 2024 - 08:28 www.finansgundem.com

İngiltere'de açık iş pozisyonları son üç yılın en düşük seviyesine geriledi. Alternatif istihdam verilerini daha yakından izleyen İngiltere Merkez Bankası'nı rahatlatacak.

İngiltere'deki açık iş pozisyonları son üç yılın en düşük seviyesine gerileyerek, ekonominin geçen yıl yaşanan durgunluktan güçlü bir şekilde çıkacağına dair umutları azalttı.

Reed Recruitment tarafından sağlanan ve Bloomberg tarafından analiz edilen veriler, şubat ayına kadarki üç aylık dönemde açık iş ilanlarının bir önceki yıla kıyasla neredeyse dörtte bir oranında düştüğünü gösterdi. Başvuru sayısı şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre beşte bir oranında artarak, bir zamanlar çok sıcak olan işgücü piyasasının önemli ölçüde soğuduğuna dair kanıtlara katkıda bulundu.

Rakamlar, enflasyonist güçleri azaltmak isteyen ve hükümetin Ulusal İstatistik Ofisi tarafından yapılan anketlere verilen yanıtlardaki düşüş nedeniyle alternatif istihdam verilerini daha yakından izleyen İngiltere Merkez Bankası'nı rahatlatacak.

Yönetim Kurulu Başkanı James Reed, "Son verilerimiz işgücü piyasasında uzun süreli bir soğumaya işaret ediyor; üst üste 21 aydır iş ilanları düşüyor ve bu yıl bir toparlanma olacağına dair güçlü bir işaret yok. Reed'in bu isabetli tahmini, İngiltere Merkez Bankası'nın resesyonun olası olmadığı yönündeki yanlış değerlendirmesiyle tezat oluşturuyor." dedi.

İngiltere'de konut fiyatları 5 aydır artıyor

 

İngiltere'de yağışlar perakende satış büyümesini baskılıyor

 

İngiltere'nin otomobil üretimi üst üste beşinci ayda artış gösterdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)