BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere virüse karşı D vitamini testine başlıyor----

İngiltere virüse karşı D vitamini testine başlıyor

İngiltere virüse karşı D vitamini testine başlıyor
14 Ekim 2020 - 16:33 www.finansgundem.com

Bir milyonu aşkın kişinin ölümüne yol açan pandemiye karşı aşı bulunana kadar herhangi etkili tedavi bulunması acil önem taşıyor. Bu kapsamda İngiltere, dünyadaki en geniş kapsamlı D vitamini deneylerinden birini başlatacağını açıkladı.

İngiltere’de yer alan Quenn Mary Londra Üniversitesi, dünyada gerçekleştirilen en geniş kapsamlı D vitamini testlerinden birine başlayacağını açıkladı.

“CORONAVIT” adlı çalışmanın altı ay boyunca süreceği ve Kovid-19 ve diğer akut solunum yolu enfeksiyonlarının riskini azaltıp azalmayacağını görmek için çeşitli yaş ve etnik gruplardan 5 bin kişinin üzerinde gerçekleştirilecceği açıklandı.

Korona virüse karşı etkili bir aşı geliştirilinceye kadar, insanların solunum yolu enfeksiyonlarına karşı bağışıklığını artırma stratejilerine acilen ihtiyaç duyuluyor. Güneş ışığı vitamini olarak da bilinen D vitaminin korona virüsten korunmada önemli  bir rol oynayıp oynamayacağı konusunda son zamanlarda bilim dünyasında büyük bir tartışma yürütülüyor, ancak bilimsel kanıtlar hala yetersiz.

D VİTAMİNİ EKSİK OLAN KİŞİLER KOVİD-19'A DAHA DUYARLI

Baş araştırmacı Profesör Adrian Martineau, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “D vitamininin solunum yolu enfeksiyonları riskini azaltabileceğine dair artan kanıtlar var, son zamanlarda yapılan bazı araştırmalar, daha düşük D vitamini seviyelerine sahip kişilerin korona virüse daha duyarlı olabileceğini öne sürüyor. Kuzey Yarım Küre’de yaşayan birçok insan, özellikle solunum yolu enfeksiyonlarının en yaygın olduğu kış ve ilkbaharda, düşük D vitamini seviyelerine sahiptir. D vitamini eksikliği, yaşlılarda, aşırı kilolu kişilerde ve Kovid-19’a karşı riskli olan tüm gruplarda daha sık görülüyor” ifadelerini kullandı.

DSÖ, D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİ KÜRESEL SAĞLIK PROBLEMİ OLARAK KABUL ETTİ

Öte yandan, dünya genelinde yaklaşık 1 milyar insanın D vitamini eksikliği yaşadığı düşünülüyor. Uzmanlar, karantina uygulamaları güneş ışığı alımının azlamasıyla sayının artabileceğinden endişe ediyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından D vitamini eksikliği ve yetersizliği küresel bir sağlık problemi olarak kabul ediliyor.

Bununla birlikte, Türkiye'de her 10 kişiden 9'unda D vitamini eksikliği var. Uzmanlar halsizlik, yorgunluk ve sürekli tekrar eden enfeksiyonlar varsa doktora başvurulması gerektiğini söylüyor.

D vitamini, cilt güneş ışığına maruz kaldığında üretiliyor ve sağlıklı bir bağışıklık sistemi için gerekiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)