BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere sanayi verisi beklenenden iyi----

İngiltere sanayi verisi beklenenden iyi

İngiltere sanayi verisi beklenenden iyi
06 Kasım 2013 - 13:17 www.finansgundem.com

İngiltere'de sanayi üretimi Eylül ayında ekonomistlerin tahminlerinin üzerinde yükseldi

İngiltere'de sanayi üretimi Eylül ayında imalatta yaşanan sıçramanın pozitif katkısıyla beraber tahminlerin üzerinde yükseldi.
Üretim Eylül ayında yüzde 0.9 yükselirken, Ağustos ayı verisi yüzde 1.1'lik düşüşe işaret etmişti. Bloomberg anketine katılan 28 ekonomistin tahmin medyanı yüzde 0.6'lık artış olarak gerçekleşmişti. Ağustos ayında yüzde 1.2 düşen fabrika üretimi ise yüzde 1.2 artarak beklentilerin üzerine çıktı.
Avrupa Komisyonu dün açıkladığı raporlarda İngiltere ekonomisine yönelik tahminlerini artırırken, ekonomik görünümün "büyük iyileşme" gerçekleştirdiğini belirtti. Markit Economics tarafından yapılan açıklamada ise ekonominin Eylül ayına kadar geçen 3 aylık periyodda yüzde 0.8 büyüdüğü belirtildi.
Londra'da bulunan IHS Global Insight ekonomisti Howard Archer, "İmalatçılar son zamanlardaki iyi haberlerin firma ve tüketici güveini artırarak talepte patlamaya yol açmasını umuyorlar" yorumunu yaptı.
Pound dolar karşısında veriler sonrası yükselişine devam etti ve Londra saatiyle 09:32'de 1.6115 dolar seviyesinden işlem gördü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)