BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere MB enflasyonla mücadelede geç mi kaldı?----

İngiltere MB enflasyonla mücadelede geç mi kaldı?

İngiltere MB enflasyonla mücadelede geç mi kaldı?
05 Ağustos 2022 - 16:10 www.finansgundem.com

Enflasyonun yüzde 10'lara vardığı İngiltere'de Merkez Bankası'nın müdahalede geç kaldığı iddiaları gündemin ilk sırasına oturdu.

Yüksek benzin ve gıda maliyetleri nedeniyle İngiltere'de son 40 yılın en hızlı fiyat artışları devam ediyor.

Son açıklanan verilere göre enflasyon yıllık yüzde 9,4'e ulaşarak zirve seviyesini tazeledi.

Enflasyonla mücadele için İngiltere Merkez Bankası (BoE) ise, faiz artırımlarını sürdürüyor. Üst üste altıncı kez faiz artırımına giden BoE dün, son 27 yılın en büyük Faiz artışını gerçekleştirdi.

Faizi 50 baz puan artırarak yüzde 1,75 seviyesine yükselten BoE'ye eleştiriler arttı.

İngiltere'de Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelede hantal davrandığı eleştirisi gündemde ilk sıralara çıkarken, başkanı Andrew Bailey yetkililerin fazla hantal davranarak enflasyonun kontrolden çıktığı eleştirilerini reddederek faiz artışlarına bir yıl önce başlanmış olması durumunda salgından toparlanma sürecinde ekonominin zarar görmesi riski olduğunu belirtti.

Bailey'in BBC Radyo’ya yaptığı açıklamalar, iktidardaki Muhafazakar Parti’den İngiltere Merkez Bankası’na yönelik artan suçlamalar sonrasında geldi. 

Bailey, bir yıl önce İngiltere'nin karantinadan yeni çıkmakta olduğunu ve hükümetin izin ödemelerini azaltması nedeniyle yetkililerin işsizlikteki ani artıştan endişe duyduklarını kaydetti.

Bailey özellikle enflasyona etki eden jeopolitik gelişmelere de değinerek, “Bir ya da iki yıl önce bu koltukta oturup Ukrayna’da bir savaş olacağını ve enflasyon üzerinde böyle bir etki yaratacağını tahmin edebilecek kimsenin olacağını sanmıyorum” ifadelerini kullanırken daha erken davranmanın bir resesyon tetikleyip tetiklemeyeceği sorusuna ise “evet” yanıtını verdi.

İngiltere MB faiz oranını 50 baz puan artırdı

 

ABD'de tarım dışı istihdam verileri açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)