BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere MB 50 baz puan faiz artırımını değerlendiriyor----

İngiltere MB 50 baz puan faiz artırımını değerlendiriyor

İngiltere MB 50 baz puan faiz artırımını değerlendiriyor
20 Temmuz 2022 - 08:20 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, Para Politikası Komitesi'nin Ağustos ayında yapacağı toplantıda enflasyon ile mücadelenin hızlandırılması çerçevesinde faizin 50 baz puan artırılmasını tartışacağını söyledi.

Başbakan Johnson'un istifası ile sarsılan İngiltere'de enflasyon mayıs ayında da 40 yılın zirvesinde kalmaya devam etti.

Enflasyonla mücadelede faiz artırımını sürdüren BoE ise geçtiğimiz toplantıda politika faizini beşinci kez artırarak son 13 yılın en yüksek seviyesine çıkarmıştı.

Geçtiğimiz günlerde BoE üyesi Saunders yaptığı açıklamada, faiz oranının gelecek yıl yüzde 2 seviyesine ulaşabileceğini söylemişti.

BoE Başkanı Andrew Bailey de, ağustos ayında yapılacak toplantıda enflasyon ile mücadelenin hızlandırılması çerçevesinde faizin 50 baz puan artırılmasını tartışacağını söyledi.

Devlet tahvili miktarı azaltılacak

Mansion House'da yıllık konuşmasını yapan Bailey, BoE'nin elindeki devlet tahvili miktarını 1 yıllık bir süreçte 50-100 milyar GBP arasında azaltabileceğini belirtti.

Bailey, BoE'nin portföyündeki devlet tahvillerinin aktif şekilde satılması yönündeki bir kararı en erken Eylül toplantısında oylayabileceğini de vurguladı.

İngiltere Merkez Bankası parasal genişleme programı çerçevesinde 875 milyar GBP tutarında devlet tahvili satın aldı. Bu tahvillerden itfaları gelenlerin ana para ödemelerinin yeniden yatırıma yönlendirilmesine Şubat ayında son verdi ve o tarihten sonra portföydeki devlet tahvili tutarı 847 milyar GBP seviyesine indi. Eylül ayında tahvil portföyünün 838 milyar GBP'ye inmesi bekleniyor. Gelecek yıl da yaklaşık 35 milyar GBP tutarında tahvili vadesi dolacak.

Bailey konuşmasında, "Tahvil stoğunda ilk yıl hem itfalar hem de aktif satış yolu ile 50-100 milyar GBP arasında bir azalma bekliyoruz" dedi.

İngiltere'de kamu çalışanlarının ücretlerine 20 yılın en büyük artışı

 

İngiltere'de işsizlik yüzde 3,8

 

İngiltere MB üyesi Saunders'ten Faiz açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)