BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere mali düzenleyicisinden finteklere sert uyarı----

İngiltere mali düzenleyicisinden finteklere sert uyarı

İngiltere mali düzenleyicisinden finteklere sert uyarı
19 Mayıs 2021 - 12:24 www.finansgundem.com

FCA’den yapılan açıklamada fintek girişimlerinin müşterileri riskler konusunda yeterince bilgilendirilmediği uyarısı geldi. Açıklamada finteklerin bankalarla haksız rekabete girdikleri belirtildi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere'nin mali düzenleyicilerine göre, birçok fintek girişimi kendilerini haksız yere bankalarla karşılaştırıyor ve tüketicileri hizmetlerine kaydolmanın riskleri konusunda uyaramıyor.

Financial Times’ın haberine göre, İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) Salı günü 300'den fazla şirkete, Finansal Hizmetler Tazminat Programı kapsamında olmayan hesaplarda nakit biriktirmenin risklerini müşterilerine hatırlatmak için altı haftalık bir süre verdi.

FCA ayrıca, bir kısım şirketlerin bazı ürünlerinin ne ölçüde düzenlendiği konusunda müşterileri "yanılttığı" konusunda da uyardı.

Sektör yöneticilerine gönderilen bir mektupta özetlenen endişeler, Alman ödeme grubu Wirecard'ın geçen yılki çöküşünden sonra, düzenleyiciler tarafından sınırlı ölçüde kontrol edilen ödeme şirketlerinin büyüklüğü ve etkisi konusunda artan endişeyi vurgulamaktadır.

FCA'in Ödeme Denetleme Departmanı Başkanı Paul Roe tarafından imzalanan mektup, "e-para lisansı" adı verilen bir lisans altında faaliyet gösteren tüm şirketlerin genel müdürlerine gönderildi. Bu şirketlerin arasında küçük ölçekli girişimlerden uzmanlık sahibi Wise ve Revolut gibi milyonlarca müşterisi olan köklü şirketlere kadar çok sayıda önemli girişim bulunuyor.

E-para lisansları, şirketlerin para transferleri ve dijital cari hesaplar gibi temel bankacılık hizmetlerini sağlamasına izin veriyor. Ancak müşteri mevduatları dışarıya borç para olarak verilemiyor ve mevduatların tam lisanslı bir bankada "korumalı" olarak adlandırılan hesaplarda saklanması gerekiyor.

FCA, geçen yıl e-para şirketleri için daha katı risk yönetimi düzenlemeleri getirmek ve bu şirketleri bankalarla benzer bir şekilde detaylı sınırlamalar geliştirmeye zorlamak da dahil olmak üzere çeşitli kuralları sıkılaştırdı.

Bununla birlikte, yeni kuralları neredeyse 12 ay önce yayınlamasına rağmen Roe, "birçok e-para firmasının hizmetlerini ve geleneksel bankacılık arasındaki tüketiciyi koruma konusundaki farklılıklarını yeterince açıklamamasından hala endişe duyuyoruz" diye yazdı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Wirecard'ın geçen yılın Haziran ayındaki iflasından kaynaklanan krizin etkileri, Wirecard'ın İngiltere'deki iştirakiyle bağlantılı milyonlarca hesabın günlerce dondurulmasına neden olmuştu. Roe de Wirecard krizinde yaşanan mağduriyetlere benzer bir durumun oluşmaması gerektiğine dikkat çekiyor.

Wirecard krizi sonunda, tüm müşteriler fonlarına yeniden erişim kazanmıştı. Ancak FCA'dan Salı günü gelen mektupta, diğer şirketlerin iflas etmesi halinde "paraların iade edilmesinin bir bankada olduğundan daha uzun sürebileceği" uyarısında bulunuldu. FCA mektubunda tüketicilerin paraları nakit korumalı bir hesapta saklansa bile yöneticilerin bazı masrafları düşebilecekleri için paranın tamamının geri alınamayabileceği belirtildi.

Fintekler kredi kartı pazarını alt üst edecek

 

İngiltere’de enflasyon yüzde 1.5 arttı

 

Bilançolar göz kamaştırırken borsalar neden yükselmiyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)