BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriFintekler kredi kartı pazarını alt üst edecek----

Fintekler kredi kartı pazarını alt üst edecek

Fintekler kredi kartı pazarını alt üst edecek
18 Mayıs 2021 - 15:33 www.finansgundem.com

Fintek sektöründe N26 kara para aklama endişeleriyle sarsılırken, Litvanya Wirecard skandalından darbe aldı. eBay ise şirketlere kredi sağlamayı hedefliyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

New York merkezli fintek şirketi Ramp pandeminin ofis çalışanlarını evden çalışmak mecburiyetinde bırakmasından bir ay önce kurumsal bir kredi kartı ürününü piyasaya sürdü. Evden çalışma uygulamasına geçildiğindeyse çalışanlar harcama hesaplarının temel unsurlarından olan öğle yemeklerini geride bırakmak zorunda kaldı. Krize rağmen, Ramp geçtiğimiz ay ödeme grubu Stripe’ın yaptığı yatırımın ardından 1,6 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Ramp kurumsal kredi kartı pazarını alt üst etmeyi planlayan birkaç fintek start-up’ından bir tanesi. Kurumsal kredi kartı pazarı American Express ve diğer büyük bankalar tarafından domine ediliyor. Son zamanlarda, 2019 yılında ABD’de 1,5 trilyon dolarlık harcama işleminin yapıldığı sektörde anlaşma dalgası görülüyor. Yüksek profilli şirketlere kart satarak oldukça erken bir başarı yakalayan Brex isimli start-up şirketi de geçtiğimiz ay Tiger Global Management’ın yatırımının ardından 7,4 milyar dolar değere ulaştı.

finansgundem.com'un derlemesine göre, bundan haftalar sonra Utah merkezli Divvy’nin, finansal yazılım şirketi bill.com'a 2,5 milyar dolar değerinde nakit ve hisse karşılığında satılmasına karar verildi. Şirketin değerlemesinde ise ocak ayından bu yana neredeyse %50 artış görüldü. Avrupa’da Pleo ve Soldo kurumsal kart pazarına dahil olmak üzere girişim sermayedarlarına çağrıda bulundu. Ramp CEO’su Eric Glyman, “dünyanın birçok şekilde görmezden geldiği bir sektör” dedi.

Ramp’in 2020’nin şubat ayında piyasaya sürülen kartı, şimdi yıllık 1 milyar doların üzerinde işlem hacmine sahip. Glyman ise kartın ABD’de en hızlı büyüme gösteren kurumsal kart olduğunu söyledi. Şirket her işlemden %2 ila %3 arasında ücret alarak gelir sağlıyor. Ramp kartlarının ve yazılım programlarının müşterileri harcamaktansa biriktirmeye teşvik ettiğini ifade ediyor. Karmaşık ödül ve puan sistemleriyle çalışan diğer sağlayıcıların aksine Ramp yalnızca cash back (para iadesi) sunuyor.

Financial Times’ın haberine göre, Brex, Divvy ve diğerleri gibi Ramp de teknolojisinin şirketlerin harcamaları daha iyi takip etmesine imkan tanıdığını iddia ediyor. Ramp’ın yeni müşterilerinin yaklaşık üçte biri American Express’ten geçiş yapıyor. Glyman şirketin büyümesinin büyük bir bölümünün “oldukça geleneksel sektörlerden” sağlandığını söyledi. Şirketin en büyük müşterilerinden bir tanesi, ABD’nin 20 eyaletinde faaliyet gösteren bir patates üreticisi.

Yine de bazı analistler start-up’ların çok daha büyük ve daha karlı kurumsal müşteriler çekebileceği konusunda şüpheli. Susquehanna’nın Sermaye Araştırmaları Uzmanı John Coffe, Divvy’nin küçük ve orta ölçekli şirketlerle kısa zamanda yakaladığı başarıya rağmen, American Express için kısa vadede tehdit oluşturmadığını söyledi. Coffeyi “bence küçük şirket kartları yetersiz gelmeye başlayan küçük işletmeleri kazanmak için uygun pozisyondalar” dedi.

Almanya’da Amazon'a "pazar hakimiyeti" soruşturması

 

Bitcoin iki dev milyarderi karşı karşıya getirdi

 

Dev yatırım bankasından teknoloji hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)