BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth anısına 23 milyon dolarlık madeni para basıldı----

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth anısına 23 milyon dolarlık madeni para basıldı

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth anısına 23 milyon dolarlık madeni para basıldı
05 Eylül 2023 - 17:21 www.finansgundem.com

Geçten yıl hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in anısına 23 milyon dolarlık dev bir madeni para tasarlandı. "Taç" adı verilen basketbol topu genişliğindeki parça için 3.6 kilogram altın ve 6 binden fazla pırlanta taşı kullanıldı.

Geçtiğimiz yıl 96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in anısına dev bir madeni para tasarlandı. Kraliçe'nin ölüm yıl dönümü öncesinde tanıtılan madeni para, 3.6 kilogram 24 ayar altın ve 6,426 parça pırlantadan üretildi.

Tasarımcı şirket, yasal olarak para sayılmayan, 'sanat eseri' olarak adlandırdıkları madeni paraya 23 milyon dolar değer biçti.

"Taç" adı verilen basketbol topu genişliğindeki parçaya biçilen değer kullanılan malzeme ve işçiliğin yanı sıra İngiltere, Hindistan, Singapur, Almanya ve Sri Lanka'dan tasarımcıların da üretime katkı sağlamasıyla açıklanıyor.

Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdıran dünyanın en pahalı madeni parası 1933 tarihli "Double Eagle" (Çift Kartal), Haziran 2021'de düzenlenen bir açık arttırmada 18,9 milyon dolara satılmıştı.

Euronews Türkçe'de yer alan habere göre tasarımına kraliçenin ölümünden önce başlanan madeni paranın üretiminde Kraliyet ailesinin ilgili kurumlarının da müdahil olduğu belirtiliyor.

Kraliçe Elizabeth'e suikast planının belgeleri yayınlandı

 

Kraliçe 2. Elizabeth'in 14 atı satışa çıkarıldı

 

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölüm nedeni neydi?

 

İşte Kraliçe Elizabeth’in mezarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)