BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere İslami finansa yaklaşıyor----

İngiltere İslami finansa yaklaşıyor

İngiltere İslami finansa yaklaşıyor
30 Ekim 2013 - 07:06 www.finansgundem.com

İngiltere, İslami tahvil (sukuk) ihraç eden ilk Müslüman olmayan ülke olmaya sonuydu

İngiltere, İslami tahvil (sukuk) ihraç eden ilk Müslüman olmayan ülke olmaya sonuydu. İngiltere Başbakanı David Cameron, bununla birlikte Londra Borsası’nda bir de İslami endeks oluşturmak istediklerini bildirdi.
“Değişen Dünya, Yeni İlişkiler” temasıyla düzenlenen ve Türkiye’yi Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın temsil ettiği 9. Dünya İslam Ekonomi Forumu’nda söz konusu planları açıklayan Cameron, İngiltere başkentinin hali hazırda “İslam dünyasının dışındaki en büyük İslami finans merkezi” olduğunu belirten Cameron, bunun daha da ötesine geçmek istediklerini bildirdi. Cameron, “Ben Londra’nın sadece Batı dünyasında İslami finansın başkenti olmasını değil, Londra’nın, Dubai’nin yanında dünyanın herhangi bir yerindeki İslami finans merkezlerinden biri olmasını istiyorum” ifadesini kullandı.
‘Bizim için fırsat’
İngiltere Hazinesi’nin gelecek yıl 200 milyon sterlin değerinde İslami tahvil piyasaya sürmeyi planladığını da belirten Cameron, böylelikle İngiltere’nin, İslami tahvil ihracı yapan ve Müslüman olmayan ilk ülke olacağını kaydetti. Bu tahvil, İslami Finans ilkelerine uygun olarak, faizsiz, somut bir varlık ya da hizmetten sabit gelir getirecek şekilde yapılandırılacak.
İslami finansın İngiliz finansal hizmetler sektörü için iyi bir fırsat olduğuna inanan Cameron, “Bazı ülkeler dış dünyaya kapılarını kapar ve dünyadaki değişimin, gelecekteki başarıyı etkilediğini görmezden gelirler. İngiltere bu hatayı yapmayacak” dedi. İslami yatırımlar son 7 yılda yüzde 150 artış gösterirken, gelecek yıl hacminin 2 trilyon dolar civarında olacağı tahmin ediliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hacı30 Ekim 2013 08:54

    Müslümanlar bu kapitalist düzende helal olmadığını ne zaman anlayacak, kandırın kendinizi ama Allah kanmaz