BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere hizmet sektörü hızlı genişledi----

İngiltere hizmet sektörü hızlı genişledi

İngiltere hizmet sektörü hızlı genişledi
05 Kasım 2013 - 14:29 www.finansgundem.com

İngiltere'de hizmet sektörü Ekim ayında son 16 yılın en hızlı genişlemesini gerçekleştirdi

İngiltere'de hizmet sektörü Ekim ayında beklenmedik bir şekilde 16 yılın en hızlı genişlemesini gerçekleştirdi.

Markit Economics tarafından yapılan açıklamaya göre hizmet sektörü aktivite göstergesi Ekim ayında 60.3'ten 62.5'e yükselerek Mayıs 1997'den bu yana en hızlı büyümeyi gerçekleştirdi. Rapor, Avrupa Komisyonu'nun Birleşik Krallık ekonomisinin önümüzdeki yıl yüzde 2.2 büyüyeceği tahminlerinin ardından açıklandı.

Birleşik Krallık imalat ve inşaat sektörleri de geçtiğimiz ay ilerleme kaydederken, Markit'in açıklamasına göre gelişmeler daha fazla büyümeye işaret ediyor. Euro Bölgesi ekonomik krizden çıkmak için mücadeleye devam ederken, Birleşik Krallık'taki ekonomik görünümün Bank of England Başkanı Mark Carney'in beklentilerini yenilemesine yol açabileceği söyleniyor.

Londra'da bulunan ING Bank NV kıdemli ekonomisti James Knightley, "İngiltere'de bileşik gösterge dördüncü çeyrek büyümesinin yüzde 1.5'e varan artış gerçekleştirebileceği sinyalini veriyor. Bir başka büyük ekonominin bu rakama ulaşması dördüncü çeyrekte çok zor" yorumunu yaptı.

Bloomberg anketine katılan 30 ekonomistin tahmin medyanı hizmet endeksinin 60'a düşeceği yönünde gerçekleşti. Göstereg 10 aydır 50'nin üzerinde.

Pound dolar karşısında düne oranla yüzde 0.5 yükselerek Londra saatiyle 11:15'te 1.6048 dolardan işlem gördü. 10 yıllık İngiltere gösterge tahvil faizi ise 6 baz puan tırmandı ve yüzde 2.68 oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)