BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere ekonomisi hızlı büyüdü----

İngiltere ekonomisi hızlı büyüdü

İngiltere ekonomisi hızlı büyüdü
29 Eylül 2023 - 09:40 www.finansgundem.com

İngiltere ekonomisi pandemi sonrasında önceden düşünülenden daha hızlı büyüdü

İngiltere'de bugün açıklanan nihai veriler, KOVID-19 salgınının başlamasından bu yana ekonomik performansın önceden düşünülenden daha güçlü olduğunu ve İngiltere ekonomisinin Almanya veya Fransa'dan daha hızlı büyüdüğünü gösterdi.

Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), İngiltere ekonomisinin 2023'ün ikinci çeyreğinde, KOVID-19 salgınının başlamasından önceki son çeyrek olan 2019'un son çeyreğine göre yüzde 1,8 daha büyük olduğunu söyledi.

Britanya'nın pandemiden ve Avrupa Birliği'nden ayrılmasından bu yana sergilediği göreli ekonomik performans, özellikle de önümüzdeki yıl yapılması muhtemel ulusal seçimler nedeniyle siyasi tartışmaların odağında yer alıyor.

İngiltere'nin bu dönemdeki %1,8'lik büyümesi, Fransa'daki %1,7 ve Almanya'daki %0,2'lik büyümeyle kıyaslandığında daha iyi ancak, ABD'de görülen %6,1'lik büyümenin çok gerisinde kalıyor.

İngiltere'de 2023 yılının ikinci çeyrek için GSYH büyüme oranı önceki tahmine paralel olarak bir önceki çeyreğe göre %0,2 artış olarak teyit edilirken, ilk çeyrek büyümesi %0,1'den %0,3'e revize edildi.

İngiltere'de ekonomik aktivite hızlı geriledi

 

İngiltere'de perakende satışlar beklentilerin altında arttı

 

İngiltere enflasyonunda sürpriz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)