BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de ekonomik aktivite hızlı geriledi----

İngiltere'de ekonomik aktivite hızlı geriledi

İngiltere'de ekonomik aktivite hızlı geriledi
22 Eylül 2023 - 12:59 www.finansgundem.com

İngiltere'de ekonomik aktivite Ocak 2021'den bu yana görülen en hızlı şekilde geriledi

İngiltere'de ekonomik aktivite hayat pahalılığı ve faiz oranlarındaki son hızlı yükselişin etkisi ile geriledi.

Hizmet sektörü faaliyetlerinin zayıflamasıyla birlikte S&P Global/Cips satın alma yöneticileri endeksi Eylül'de Ağustos ayındaki 48,6 seviyesinden 46,8'e gerileyerek son 32 ayın en düşük seviyesine indi.

Ekonomistler Eylül'de PMI'nın 48,7 olmasını bekliyorlardı.

S&P Global Market Intelligence ekonomisti Chris Williamson, Eylül ayı için hayal kırıklığı yaratan Bileşik PMI'nın "İngiltere'de bir resesyonun giderek daha olası göründüğü" anlamına geldiğini söyledi.

S&P, İngiltere Merkez Bankası'nın önceden gördüğü zayıf PMI okumasının, bu hafta gösterge faiz oranlarını yüzde 5,25'te tutma yönündeki bıçak sırtı kararına katkıda bulunduğunu söyledi.

İngiltre ekonomisi 2023'ün ilk iki çeyreğinde genişledi, ancak Williamson şu anda "artan hayat pahalılığı ve Faiz oranlarındaki son hızlı yükselişin ekonomi üzerinde giderek artan bir etkisi" olduğunu vurguladı.

Hizmetler endeksi bir önceki ay 49,5 iken Eylül'de 47,2'ye düştü. Ağustos ayında 44,1 olan imalat endeksi ise Eylül ayında 44,6'ya yükseldi.

Pantheon Macroeconomics'in ekonomisti Samuel Tombs, "PMI endeksleri, gerçekleşmeyen gerilemelerin sinyalini verme konusunda geçmişe dayanan bir sicile sahip. Reel ücretlerin arttığı ve tüketicilerin güveninin son aylarda önemli ölçüde iyileştiği göz önüne alındığında, bileşik PMI'ların ekonomik faaliyetin hızla gerilediği sinyaline şüpheyle yaklaşıyoruz" dedi.

Capital Economics danışmanlık şirketinden Ashley Webb ise, PMI'ların "nadiren GSYH büyümesinin doğru bir tahmincisi" olmasına rağmen, son trendin GSYH'nin üçüncü çeyrekte daralacağı görüşünü desteklediğini söyledi.

İngiltere'de perakende satışlar beklentilerin altında arttı

 

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

 

İngiltere'de kira artışlarında rekor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)