BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere ekonomisi beklentilerin üzerinde büyüdü----

İngiltere ekonomisi beklentilerin üzerinde büyüdü

İngiltere ekonomisi beklentilerin üzerinde büyüdü
11 Ağustos 2023 - 09:34 www.finansgundem.com

İngiltere ekonomisi, 2023 yılının ikinci çeyrek döneminde hanehalkı tüketiminden gelen destekle beklentilerin üzerinde bir büyüme gösterdi.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi(ONS) tarafından yapılan açıklamaya göre, ikinci çeyrekte GSYH bir önceki döneme göre yüzde 0,2 arttı. Bu hem ilk çeyrekte görülen yüzde 0,1, hem de analistlerin tahmini olan yüzde 0,0 tahmininin üzerinde, sürpriz bir oran oldu.

İkinci çeyreğin geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırmasında büyümenin yüzde 0,4'e çıktığı görüldü. Piyasa beklentisi bir önceki dönem görülen yüzde 0,2 seviyesinin devam edeceği yönündeydi.

Haziran ayında ise GSYH bir önceki aya göre yüzde 0,5, geçen yıl aynı aya göre yüzde 0,9 genişledi.

ONS, Haziran ayı için sanayi üretimi rakamlarını da açıkladı. Sanayi üretimi de büyüme gibi sürpriz yaparak, olumlu bir seyir gösterdi.

Sanayi üretimi Haziran'da bir önceki aya göre yüzde 1,8, geçen yın aynı aya göre yüzde 0,7 arttı. Piyasa beklentisi sırasıyla yüzde 0,0 ve yüzde -1,2 seviyesindeydi.

İmalat sanayi üretimi aylık beklenti olan yüzde 0,1'in çok üzerinde yüzde 2,4, yıllık artış yine beklenti olan yüzde 0,2'nin çok üzerinde yüzde 3,1 artış gösterdi.

Yılın ikinci çeyreğinde işletme yatırımlarında bir önceki döneme göre yüzde 3,4, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 6,7 artış yaşandı.

İngiltere’de dev bankalardan 80 milyar sterlinlik kaçış

 

İngiltere'nin perakende devi iflas etti

 

İngiltere'de enflasyon BoE'nin hedefini aşacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)