BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere, Ebu Katada'yı sınır dışı etti----

İngiltere, Ebu Katada'yı sınır dışı etti

İngiltere, Ebu Katada'yı sınır dışı etti
07 Temmuz 2013 - 13:55 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı Cameron, "Hükümetin bu işi halletmesinden dolayı memnunum" dedi

İngiltere, "ulusal güvenliğine" tehdit oluşturduğunu savunduğu Müslüman din adamı Ebu Katada'yı sınır dışı etti.
İngiltere'nin, "terör olayları planlamakla" suçlandığı Ürdün'e iade ettiği 51 yaşındaki Ebu Katada, bu sabaha karşı Belmarsh hapishanesinden alınarak Northolt'taki askeri hava üssüne götürüldü. Ebu Katada buradan da Ürdün'e gönderildi.
Ebu Katada, İngiltere'de ilk kez 2001 yılında terör bağlantılı olaylarla ilgisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınmıştı. İngiltere, 10 yıldan fazla süredir Ebu Katada'yı sınır dışı etmek için yasal mücadele veriyordu.
İngiltere Başbakanı David Cameron konuya ilişkin resmi Twitter hesabından, "Ebu Katada şimdi Ürdün'de. Hükümet bu işi halledeceğini söylemişti ve şimdi bu yapıldı, memnunum" diye yazdı.
Ebu Katada'nın Ürdün'de yüksek güvenlikli Muvakkar hapishanesinde tek kişilik hücrede tutulması ve yargılanması öngörülüyor. Ebu Katada, İngiltere'de 10 yıl boyunca birçok kez hapishanede tutuldu ve birçok kez şartlı tahliye edildi. İngiliz hükümeti bir dönem Ebu Katada'yı "Usame Bin Ladin'in Avrupa'daki sağ kolu olarak" nitelendirdi.
İngiltere ile Ürdün, Ebu Katada'nın sınır dışı edilebilmesi için geçen nisan ayında anlaşma imzalamıştı. Ebu Katada, Ürdün'de kötü muamele gördüğü gerekçesiyle 1993 yılında İngiltere'ye sığınmıştı.
Filistin asıllı ve gerçek ismi "Ömer Osman" olan Katada, vatandaşı olduğu Ürdün'de Amerikalı ve İsrailli turistlere yönelik terör saldırıları planlamakla suçlanıyor. Ebu Katada, Ürdün'e iade edilmesi halinde adil yargılanamayacağını savunuyordu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)