BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere bir Rus şirketine yaptırımı kaldırdı!----

İngiltere bir Rus şirketine yaptırımı kaldırdı!

İngiltere bir Rus şirketine yaptırımı kaldırdı!
05 Temmuz 2023 - 17:02 www.finansgundem.com

İngiltere, havayolu şirketlerine uçak parçaları tedarik eden Rus şirketi Trading House Sins Avia'ya uygulanan yaptırımları kaldırdığını duyurdu. Yaptırımların kaldırıldığı belgede, şirketin varlıklarının dondurulmayacağı belirtildi.


Rus şirketi, Şubat 2021 askeri darbesinden sonra Myanmar ordusuna uçak parçaları ve bakım hizmeti verdiği iddiasıyla Haziran 2022’de yaptırıma tabi tutulmuştu.

Trading House Sins Avia ile birlikte Horizont JSC ve Ural Airlines da yaptırım listesine alınmıştı.

İngiltere hükümeti, haziran ayında yaptığı açıklamada, bir dizi yeni kararla Rusya’ya uygulanan yaptırımların Ukrayna’nın tüm zararı karşılanana kadar devam edeceğini bildirmişti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Londra’da çarşamba düzenlenecek Uluslararası Ukrayna İyileştirme Konferansı öncesi Rusya’ya yönelik yaptırımlara ilişkin yeni kararların alındığı belirtildi.

Bu kapsamda yaptırıma tabi kişi ve kurumlara İngiltere’deki mal varlıklarını kamuya açıklama zorunluluğunun getirildiği anlatılan açıklamada, buna yaptırımlara tabi İngilizlerin de dahil edildiği bildirildi.

Açıklamada Rusya Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı ve Ulusal Varlık Fonu adına İngiltere’de varlık bulunduranlara bunları kamuya açıklama zorunluluğu getirilmesi üzerine ülkede yasa çalışmalarının yapıldığı da hatırlatıldı.

Bakanlığın açıklamasında yeni kararlarla Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ardından uygulanmaya başlanan yaptırımların, Ukrayna’nın zararı karşılanana kadar yürürlükte kalacağı bilgisi de yer aldı. (gazetemru)

Yaptırımlar havada kaldı! Rusya'nın enerji ihracatı savaş öncesinden daha yüksek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)