BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngilizler Türkiye'yi sevdi----

İngilizler Türkiye'yi sevdi

İngilizler Türkiye'yi sevdi
29 Ağustos 2013 - 09:59 www.finansgundem.com

Türkiye’de tam 36 bin İngiliz ev aldı. Bu rakam, yabancılar arasında en fazla taşınmazın İngilizlerde olduğunu gösteriyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’de satış yoluyla en fazla taşınmaz elde eden yabancı gerçek kişilerin İngiltere uyruklu olduğunu bildirdi.
Bayraktar, Türkiye’de 36 bin 314 İngiltere uyruklu kişinin, 25 bin 698 taşınmaza sahip olduğunu, İngiltere’yi sırasıyla Almanya, Rusya Federasyonu, Norveç ve İrlanda uyrukluların izlediğini kaydetti. Bayraktar, yabancı uyrukluların en fazla taşınma elde ettiği illerin ise sırasıyla Antalya, Muğla, Aydın, İstanbul ve İzmir olduğunu kaydetti.
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın yabancılara mülk satışına ilişkin soru önergesini yanıtlayan Bayraktar, “Yabancı ticaret şirketlerinin ülkemizden taşınmaz edinimi ancak özel kanun hükümleri gereğince mümkündür. Petrol Kanunu, Turizmi Teşvik Kanunu ve Endüstri Bölgeleri Kanunu’nda bu belirtilen şartlarda yabancı şirketlerin taşınmaz edinimlerine müsaade edilmektedir. Bunun yanı sıra ülkemizin taraf olduğu uluslararası ikili anlaşmalar ile de yabancı şirketlerin ülkemizden taşınmaz edinimi mümkün bulunmaktadır. Bu konuda herhangi bir miktar sınırlaması bulunmamaktadır” dedi.
Bayraktar, 6302 sayılı kanun ile Tapu Kanunu’nun değiştirildiğini böylece yabancılara mülk satışı konusunda gelişmiş ülkelere paralel bir uygulama izlenmesi amacıyla yabancılara mülk satışı konusunda karşılıklılık ilkesinin kaldırıldığını belirtti.
15 ayda 14 bin satış
Bayraktar, karşılıklılık ilkesinin kaldırıldığı 18 Mayıs 2012’den bu yana geçen 15 aylık sürede ise toplam 13 bin 801 yabancı uyruklunun 12 bin 316 taşınmaz satın aldığını ifade etti. Bu 15 aylık sürede en fazla taşınmazı sırasıyla Rusya, İngiltere, Norveç, Almanya ve İsveç uyrukluların aldığını kaydetti.
(Meriç Tafolar/Milliyet)
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)