BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngilizler Başbakan Sunak'ı istifaya davet etti----

İngilizler Başbakan Sunak'ı istifaya davet etti

İngilizler Başbakan Sunak'ı istifaya davet etti
05 Kasım 2022 - 23:50 www.finansgundem.com

İngiltere'de halk öfkeli. Hayat pahalılığından şikayet eden ve sokaklara dökülen İngilizler, yeni göreve gelen Başbakan Rishi Sunak'ı istifaya çağırdı.

İngiltere'de protestolar hız kesmiyor. Hayat pahalılığı nedeniyle sokaklara dökülen İngilizler, genel seçim talebinde bulundu ve yeni göreve gelen Başbakan Rishi Sunak'ı istifaya çağırdı.

İngiltere'de 45 gün boyunca görevde kalan Liz Truss'ın istifasının ardından Rishi Sunak'ın başbakanlık görevine gelmesi İngiliz halkının öfkesini dindirmedi. Londra'da bir araya gelen göstericiler hayat pahalılığı ve kemer sıkma politikalarını protesto ederken Rishi Sunak'ı da istifaya çağırdı.

Başkentteki Embankment tren istasyonu önünde toplanan çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve işçi sendikasına üye göstericiler, iktidardaki Muhafazakar Parti hükümetinin ekonomi ve göçmen politikalarını protesto etti. Protestocular, hayat pahalılığı ve enflasyonun altında teklif edilen maaş artışları nedeniyle farklı sektörlerin aldığı grev kararlarının desteklenmesi talebinde bulundu.

Rishi Sunak'a istifa çağrısı

Ellerinde, "Enerji faturalarını azaltın, maaşları artırın", "Muhafazakar Parti istifa", "Şimdi genel seçim zamanı", "Mülteciler hoş geldiniz" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, kemer sıkma politikaları nedeniyle İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'a tepki gösterdi ve istifa çağrısında bulundu.

Hükümet karşıtı sloganlar

Başkentin ünlü Trafalgar Meydanı'nda toplanmadan önce Başbakanlığın önünden geçen göstericiler, hükümet aleyhinde de sloganlar attı. İngiliz polisi, Başbakanlığın önünden geçen protestoculara karşı geniş güvenlik önlemleri aldı.

Gösteriye, ana muhalefetteki İşçi Partisinin eski lideri Jeremy Corbny, İşçi Partisi milletvekili John McDonnell ve Demiryolu, Denizcilik ve Taşımacılık Sendikası (RMT) Genel Sekreteri Mick Lynch da katılarak konuşma yaptı. (SABAH)

İngiltere ekonomisi ip üstünde yürüyor

 

İngiltere'de göçmen merkezine ırkçı saldırı

 

İngiltere'da hava yolu çalışanları greve gidiyor

 

İngiltere'de perakende satışlarda hayal kırıklığı

 

İngiltere ekonomisi resesyona girmiş olabilir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)