BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de perakende satışlarda hayal kırıklığı----

İngiltere'de perakende satışlarda hayal kırıklığı

İngiltere'de perakende satışlarda hayal kırıklığı
04 Kasım 2022 - 11:46 www.finansgundem.com

İngiltere'de perakende satışlarda büyüme ekim ayında hayal kırıklığı yarattı. Ülkede karşılaştırılabilir mağazalarda perakende satışlar ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,5 arttı.

İngiltere'de harcamaların hızla artmasını sağlayan Noel ve Black Friday günleri kapsaması nedeniyle "Altın Çeyrek" olarak adlandırılan yılın son çeyreğinin ilk ayı perakende satışlarda sağlanan büyüme açısından hayal kırıklığı yarattı

Danışmanlık şirketi BDO tarafından derlenen verilere göre İngiltere'de karşılaştırılabilir mağazalarda perakende satışlar ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,5 arttı. Geçen yılın aynı ayında satışlar yüzde 19,9 büyümüştü.

Ekim ayında perakende satışlarda en güçlü performans giyim sektöründe görüldü. Giyim sektöründe karşılaştırılabilir satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 arttı. 2021 Ekim ayında ise büyüme yüzde 36,8 olmuştu.

BDO'nun perakende ve toptan satış başkanı Sophie Michael yaptığı değerlendirmede, "Perakende takviminin bu en önemli kısmına hayal kırıklığı yaratan bir başlangıç yapıldı. Yaz dönemindeki cansız perakende satış büyümesi sonrasında perakendeciler Altın Çeyreğe ulaşıldığında performansta toparlanma bekliyorlardı" dedi.

İngiltere ekonomisi resesyona girmiş olabilir

 

İngiltere'de bütçe açığı 40 milyar GBP

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)