BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiliz vekilden KKTC'ye doğrudan uçuş çağrısı----

İngiliz vekilden KKTC'ye doğrudan uçuş çağrısı

İngiliz vekilden KKTC'ye doğrudan uçuş çağrısı
07 Temmuz 2023 - 00:46 www.finansgundem.com

İngiliz milletvekili Iain Duncan Smith'ten çok konuşulacak bir çıkış geldi. İngiliz vekil, İngiltere'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne doğrudan uçuşların olması gerektiği çağrısında bulundu

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti Milletvekili Iain Duncan Smith, İngiltere'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne doğrudan uçuşların düzenlenmesi çağrısında bulundu.

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti Milletvekili Iain Duncan Smith, başkent Londra'da düzenlenen 6. Kıbrıs Türk Kültür Festivali kapsamında İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türk topluluğuna görüntülü mesaj gönderdi.

''KKTC'YE DOĞRUDAN UÇUŞLAR DÜZENLENMELİ''

Milletvekili Smith, mesajında, İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türklerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) direkt uçuşla seyahat edemediğine işaret ederek, KKTC'ye doğrudan uçak seferlerinin başlatılması çağrısında bulundu.

Smith, "Yapılması çok basit olan bu meseleyi çözüp çözemeyeceğimizi görmek için hükümetle görüşmeye devam edeceğim ve bunu yapmaya çalışmalıyız." ifadesini kullandı.

Kıbrıslı Türkler, Türkiye ya da Rum kesimi üzerinden KKTC'ye uçabiliyor

İngiltere'nin KKTC'yi bağımsız bir devlet olarak tanımaması nedeniyle bu ülkeden KKTC'ye doğrudan uçuş yapılmıyor. İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türkler, Türkiye ya da Rum kesimi üzerinden KKTC'ye uçabiliyor.

10 BİN İMZA TOPLANMIŞTI

Kıbrıslı Türkler, daha önce birçok kez İngiltere'den KKTC'ye direkt uçuşların yapılması için "KKTC'ye direkt uçuşlara izin verin" başlıklı imza kampanyaları başlatmıştı.

İngiliz parlamentosu da düzenlenen kampanyaların 10 bin imzayı geçmesi sebebiyle yazılı açıklama yaparak, KKTC'ye doğrudan uçuş düzenleme gibi bir planlarının olmadığını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı'nın ilk yurtdışı gezisi KKTC ve Azerbaycan

 

Kıbrıs'ta dünyaya mesaj: Kıbrıs Türkü, ambargoları yıkacak, dünyaya açılacaktır

 

Dışişleri'nden ABD'ye Kıbrıs tepkisi!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)