BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiliz ekonomisini sarsan borç yükü----

İngiliz ekonomisini sarsan borç yükü

İngiliz ekonomisini sarsan borç yükü
26 Temmuz 2021 - 08:43 www.finansgundem.com

Pandemi sonrası çöken ekonomiyi ayağa kaldırmak için 372 milyar sterlinlik harcama İngiltere ekonomisini sarsıyor

İngiltere'de Boris Johnson hükümetinin dün yayımladığı iki raporda, 372 milyar sterlinlik pandemi harcamalarının yarattığı finansal risklerin onlarca yıl sürebileceği vurgulandı.

Hükümetin Kovid-19 pandemisine verdiği tepkiyle ilgili olan raporda, parlamentonun Kamu Hesapları Komitesi (PAC), 2022'de yapılması planlanan bir kamu soruşturmasından alınması gereken dersler olduğunu açıkladı.

PAC başkanı Meg Hillier, "Şimdiye kadar Kovid önlemlerine harcanan göz kamaştırıcı meblağlarla, hükümetin şimdi, bunun nasıl ve ne kadar bir süre içinde yönetileceğini netleştirmesi gerekiyor. Mükelleflere yönelik devam eden risk, hükümet genelindeki departmanların hızla yönetmeyi öğrenmesi gereken diğer yeni riskler bir yana, 20 yıl boyunca sanat ve kültür tahsilat kredileri gibi konularda geçerli olacak" dedi.

İkinci raporda ise, komite ayrıca 2,1 milyar adet uygun olmayan kişisel koruyucu ekipmanın (KKD) satın alınmasının "kabul edilemez derecede yüksek" düzeyde müsrif bir harcama olduğunu ve bunun 2 milyar sterlinden fazla kamu parasına eşit olduğunu söyledi. Muhalefetteki İşçi Partisi ise pandemi soruşturmasının derhal başlaması gerektiğini söyledi.

Biden görev süresini tamamlayamayabilir

ECB, bankaların temettü sınırlamalarını eylül ayında kaldıracak

Zenginlerden ucuz krediye hücum

Fed ilk sinyali Eylül’de verecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)