BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkING’den TEV iş birliğiyle depremden etkilenen 700 kadın üniversite öğrencisine burs desteği----

ING’den TEV iş birliğiyle depremden etkilenen 700 kadın üniversite öğrencisine burs desteği

ING’den TEV iş birliğiyle depremden etkilenen 700 kadın üniversite öğrencisine burs desteği
20 Ekim 2023 - 13:49 www.finansgundem.com

ING, TEV iş birliği ile depremden etkilenen kadın üniversite öğrencilerine burs sağlamak amacıyla harekete geçti. ING Hollanda tarafından sağlanan yeni fon ile deprem bölgesinden 700 üniversiteli kadın öğrenciye burs imkanı sunuluyor.

Cinsiyet eşitliğini toplumsal yatırımlarının ana odaklarından biri olarak konumlayan ING, eğitim alanında fırsat eşitliğini önceliklendiriyor. Bu kapsamda ING Türkiye, Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle oluşturduğu Türk Eğitim Vakfı – ING Eşit Gelecek Burs Fonu ile üç senedir üniversitede okuyan başarılı kadın öğrencilere burs olanağı sağlıyor. Deprem felaketinin ardından ING Türkiye, burs fonundaki mevcut desteğini iki katına çıkararak deprem bölgelerindeki kadın üniversite öğrencilerinin eğitim masraflarını üstlenmeye başlamıştı.

ING, Türk Eğitim Vakfı iş birliği ile depremden etkilenen daha fazla kadın öğrenciye burs desteği sağlamak amacıyla harekete geçti. ING Hollanda tarafından sağlanan yeni fon ile deprem bölgesinden 700 üniversiteli kadın öğrenciye burs imkanı sunuluyor. Bu kapsamda, depremden etkilenen 600 üniversiteli kadın öğrenciye geçtiğimiz eğitim döneminde 4 aylık acil eğitim bursu sağlanırken, 100 kadın öğrenciye ise bu eğitim dönemi ile birlikte 4 yıllık burs verilecek.

Léon Wijnands: Bu burs fonu, kadınlara yönelik fırsat eşitliğine katkıda bulunma amacımızı yansıtıyor.

Burs  desteği ile ilgili konuşan ING Hollanda Sürdürülebilirlik Başkanı Léon Wijnands şunları söyledi: “Türkiye'de yaşanan büyük deprem felaketi tüm dünyayı ve bizleri derinden etkiledi. Bu burs fonu, ING olarak kadınlara yönelik fırsat eşitliğine katkıda bulunma amacımızı yansıtıyor, bu nedenle kadın öğrencilere destek sağlamaktan ayrıca gurur duyuyoruz. Türk Eğitim Vakfı ile yaptığımız bu iş birliği ile deprem sonrası Türkiye’ye yönelik desteğimizi ve eğitimde fırsat eşitliğine katkı amacımızı aynı noktada buluşturmaktan dolayı mutluyuz. Ne kadar başarılı olursa olsun, herkes aynı fırsatlara sahip olmayabiliyor. Biz de kadınların sadece eşit fırsatlara sahip bir yaşamın hayalini kurmalarını değil aynı zamanda bunu gerçekleştirebilmelerine de katkıda bulunmayı hedefliyoruz.”

Gökçe Say: Toplumsal yatırımlarımızla kadınların güçlendirilmesini destekliyoruz.

Toplumsal yatırımlarında deprem bölgesini önceliklendiklerini aktaran ING Türkiye İletişim ve Marka Deneyimi Grup Direktörü Gökçe Say  ise şunları söyledi: “Toplumsal yatırımlarımızla kadınların güçlendirilmesini destekliyor, kadınlara karşı ön yargıların karşısında duruyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğine odaklanarak daha iyi bir gelecek için sorumluluk alıyor ve TEV iş birliğiyle oluşturduğumuz burs fonu ile üç senedir başarılı kadın üniversite öğrencilerine burs sağlıyoruz. Depremin ardından ise burs fonumuz ile sağladığımız desteği iki katına çıkararak deprem bölgelerindeki kadın öğrencilerini de programa dahil etmiştik. Şimdi de ING Hollanda’nın sağladığı 500.000 Euro değerinde bu yeni fon ile kadın öğrencilere yönelik desteğin büyümesinden mutluyuz” dedi.

Banu Taşkın: Bu burs fonu, yüzlerce başarı hikâyesinin yazılmasına vesile olacak.

TEV Genel Müdürü Banu Taşkın da “Türk Eğitim Vakfı olarak 56 yıldır eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla çalışıyor, kıymetli destekçilerimizin katkılarıyla gençlerimizi daha iyi ve parlak bir geleceğe taşıyoruz. Bu yolda ilerlerken, ING gibi eğitim dostlarımızın yanımızda olduğunu bilmek bizi daha güçlü hissettiriyor. ING Hollanda’nın desteği ve ING Türkiye’nin Eşit Gelecek Burs Fonu genç kadınlara yol gösterip, onların toplumsal ve ekonomik hayatta güçlenmelerini ve geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlayacak, yüzlerce başarı hikâyesinin yazılmasına vesile olacak” diyerek ING’ye teşekkürlerini sundu.

ING Türkiye Hakkında:

Faaliyetlerini ING Grubu’nun, insanların iş ve özel hayatlarında bir adım önde olmalarını mümkün kılma amacıyla gerçekleştiren ING, Türkiye'nin lider dijital kurumu olma hedefiyle bankacılık sektörü ve özellikle dijital bankacılıkta öncü adımlar atıyor. Müşterilerine her zaman, her yerden, kolay ve zahmetsiz hizmet sunabilmek amacıyla faaliyet gösteren ING Türkiye, marka yolu “sen hayatını yaşa” kapsamında “Kalıpların dışında hayatın içinde” söylemiyle ilerliyor. Kalıpların dışında bankacılık ürün ve hizmetleri geliştirerek müşterilerine hayatın içinde çözümler sunduğunu vurgulayan ING, bu söylem ile klişeleri sorgulayan, öncü ve yenilikçi marka tavrını güçlendiriyor. Dijitalleşme ve sürdürülebilirliği stratejisinde önceliklendiren ING Türkiye, Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC), İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye), Uluslaraarası Yatırımcılar Derneği (YASED) üyesi ve çalışma gruplarında yer alıyor, aynı zamanda UNEP FI Sorumlu Bankacılık Prensipleri ve UN WEPs – Kadını Güçlendirme Prensipleri imzacısı.

ING Grubu Hakkında:

Güçlü bir Avrupa temeline sahip, dünya çapında bir finansal hizmetler şirketi olan ING Grubu, bankacılık faaliyetlerini ING Bank A.Ş. şirketi üzerinden yürütüyor. İnsanları güçlendirerek özel ve iş hayatlarında bir adım önde olmalarını sağlamayı ve insanlar ve gezegen için fark yaratmayı amaçlayan ING Grubu, 40’tan fazla ülkede 60 bin çalışanıyla bireysel ve kurumsal bankacılık hizmetleri sunuyor. ING Grubu hisseleri Amsterdam (INGA AS, INGA.AS), Brüksel ve New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (ADRs: ING US, ING.N) işlem görüyor. Sürdürülebilirliği stratejisinin ayrılmaz bir parçası olarak kabul eden ING, Sustainalytics ve MSCI tarafından yapılan sektör kıyaslamalarında ve Karbon Saydamlık Projesi (CDP) tarafından oluşturulan “AA-List” derecelendirmesinde lider konumda yer alıyor. ING, 2022 tarihinde S&P Global Ratings tarafından yapılan ESG (çevresel, sosyal ve yönetişim) değerlendirmesinde “güçlü” puan aldı. ING grup hisseleri ayrıca, STOXX, Morningstar ve FTSE Russell gibi önemli sürdürülebilirlik endekslerinde yer alıyor.

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 270 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 31 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.         

ING Bank'tan TaksitMaksit uygulaması

 

ING Türkiye, Ankara Merkez Ofisi’ni açtı

 

ING Türkiye’den evcil hayvanlar için Turuncu Patiler Sigortası

 

ING Türkiye’den YenidenBiz Derneği’nin “100. Yılda 1000 Kadın” projesine destek

 

ING Türkiye 2023 yılı ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)