BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİmza töreninde özel sektöre yatırım çağrısı----

İmza töreninde özel sektöre yatırım çağrısı

İmza töreninde özel sektöre yatırım çağrısı
20 Ağustos 2013 - 08:26 www.finansgundem.com

Konya Şeker’e 985 milyon dolar bedelle satılan Kangal Termik Santralı’nın devir sözleşmesi tamamlandı

 Elektrik dağıtım santrallerı özelleştirmelerinden 13 milyar dolar gelir elde edildiğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “13 milyar dolar da elektrik üretim santrallerinden bekliyoruz” dedi. 985 milyon dolar bedelle satılan Kangal Termik Santrali Satış ve İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi, Yıldız’ın yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla törenle imzalandı. Yıldız, Uluslararası Enerji Ajansı’nın, 2035’e yönelik tüm öngörülerinde kömürün tahtını koruyacağını vurguladı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de özel sektörün devlete göre daha verimli olduğunu belirterek, “Türkiye’nin elinde çok ciddi termik santral kapasitesi var. Bu santrallerde özel sektörün dinamizmini kullanmak istiyoruz. Özel sektörün enerji yatırımlarına girmesi ve kapasiteleri artırması halinde Türkiye’nin enerjide dışa bağımlığı aynı oranda azalacak. Bu sayede devletin finansman yükü azalacak,  buraya ayrılacak kaynak da eğitime aktarılacak” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)