BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİmralı'ya bir heyet daha----

İmralı'ya bir heyet daha

İmralı'ya bir heyet daha
02 Nisan 2013 - 09:34 www.finansgundem.com

BDP'den yeni bir heyetin PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı'ya gitmesi bekleniyor

BDP'den yeni bir heyetin PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere bu haftasonu İmralı'ya gitmesi bekleniyor.Öcalan'ın Nevruz'daki çağrısı ile eylemsizlik kararı alan PKK mensuplarının Türkiye'den çekilmek için İmralı'dan yeni bir talimat beklediği, bu talimatın da BDP heyetinin ziyareti sırasında verilebileceği belirtiliyor. Reuters'a bilgi veren Adalet Bakanlığı'ndan bir yetkili, BDP heyetinin Ada'ya herhangi bir aksilik çıkmazsa bu hafta sonu gideceğini belirtti. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş geçen hafta yaptığı  açıklamada, "Çekilmenin başlaması için Öcalan'ın PKK'ya çağrı yapması lazım. Nevruz'da 'buna hazırım' dedi ama o çağrıyı yapmadı. PKK da ateşkes ilan ederek hazır olduğunu söyledi" demişti.Demirtaş, hükümetten bekledikleri adımların atılmasının ardından yapılacak geri çekilme çağrısının da kendileri aracılığıyla iletileceğini kaydetmişti.
Başbakan Tayyip Erdoğan geçen hafta Cuma günü CNNTürk'te yaptığı açıklamada, PKK'lıların çekilme sırasında silahlarını bırakması gerektiğini belirtmişti.   BDP, bu hafta içinde açıklanması beklenilen Akil İnsanlar Komisyonu'nun yanı sıra çekilmeyi kontrol amaçlı bir parlamenter komisyonunun da kurulmasını istiyor. Demirtaş, bu konuda "Parlamenter komisyonunun kuruluş yasasında çekilmeye nezaret etme, süreci denetleme konuları yer alır ve çekilmeyi güvenceye alan yasaya dönüşebilir" diyerek, bu önerilerini Adalet Bakanlığı'na ilettiklerini kaydetmişti. Ancak hükümet çözüm sürecinin bu safhasında parlamentonun devreye girmesine ya da herhangi bir yasal düzenlemeye sıcak bakmıyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)