BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF'nin reçetesini kullanmadık!----

IMF'nin reçetesini kullanmadık!

IMF'nin reçetesini kullanmadık!
15 Mart 2013 - 11:35 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, IMF ile Türkiye'nin ilişkisini anlattı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''IMF'in reçetesini kullanmak yerine, kendi reçetemizi IMF'in önüne koyduk. Türkiye, IMF çıpası yerine, Türkiye çıpasıyla krizden başarıyla çıktı'' dedi.
Çağlayan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) üyelerinin katıldığı ''Pozitif Ayrışma Gösteren Türkiye Ekonomisinde Yeni Ufuklar'' gündemli toplantıda, Bakanlığın her türlü faaliyetinde ASKON'un en büyük partnerlerinden biri olduğunu belirterek, birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemine işaret etti.
2023 HEDEFLERİ
Türkiye'nin 2023 hedeflerini anımsatan Çağlayan, ''Türkiye, kamu özel ortaklığıyla bugün bu seviyeyi yakalamıştır. Türkiye, dünyanın önemli ekonomilerinden biri haline gelmişse, böylesine bir küresel krizden fırsat çıkardıysa özel sektörünün sayesinde yapmıştır. İhracatı biz yapmıyoruz, bizim görevimiz de sizlerin önündeki engelleri kaldırıp, sürat yapabileceğiniz otobanları oluşturmaktır. Türkiye bu güvene sahiptir'' diye konuştu.
IMF'DE PARA KALMAYACAK
Bakan Çağlayan, Avrupa'nın içinde bulunduğu sıkıntının temel kaynağının devletin kamu borçlarının milli gelire oranlarının yüksek olması ve bütçe açıklarının çift haneli rakamlara gelmesi olduğunu belirtti.
Zafer Çağlayan, şunları kaydetti:
''Küresel kriz çıktığında Avrupa'da Türkiye'yi tehdit edenler koşarak, IMF'e gitmek zorunda kaldı. Birçok STK başkanı, 'Sayın Bakan siz bizim içimizden geldiniz. Halimizden anlarsınız, IMF'de para kalmayacak çabuk davranın IMF'den biz de para alalım' dedi. IMF ile bizim de görüşmemiz oldu ama hiçbir zaman korku içinde olmadık. Çünkü ne yaptığımızı bilen bir yapıdaydık.
IMF'NİN REÇETESİNİ KULLANMADIK
Siyasi ve ekonomik istikrarını sağlamış olmanın verdiği bir rahatlık vardı, ancak hafife alınacak bir kriz değildi. Çevremizi adeta ateş sarmalı gibi saran bir krizdi. IMF, Amerika'ya 'para basın dağıtın' derken, Avrupa'da krizden çıkış reçetesi olarak, 'insanlara para harcatın' derken, Türkiye'ye gelince 'sakın ha! Ekonomiyi genişletici politikalar yapmayın' diye çifte standart politika anlayışında politika uygulamaya kalktınız.''
IMF'in reçetesini kullanmak yerine, Türkiye'nin kendi reçetesini IMF'in önüne koyduğunu ifade eden Çağlayan, Türkiye'nin, IMF çıpası yerine, Türkiye çıpasıyla bu krizden başarıyla çıktığını kaydetti.
Zafer Çağlayan, ''IMF ile dostluğumuz 66 yıldır devam ediyor. 10 yıl önce Türkiye'nin IMF Türkiye temsilcisinin adını sokaktaki simitçi bile bilirdi. O zaman hükümetlerin kendi iradesi yoktu. Bugün geldiğimiz ortamda, böylesine önemli bir kriz içinde IMF ile stand by anlaşması yapmamış Türkiye, IMF'den borç alan değil, gerekirse IMF'e borç verecek bir yapıya dönüşmüş olacağız. Türkiye, alan el değil, veren el olacak'' diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)