BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIMF'in Asya'dan faiz ve Çin'den gayrimenkul beklentisi----

IMF'in Asya'dan faiz ve Çin'den gayrimenkul beklentisi

IMF'in Asya'dan faiz ve Çin'den gayrimenkul beklentisi
31 Ocak 2024 - 08:10 www.finansgundem.com

IMF Asya’da faiz indirimleri için olanak görüyor, Çin’in gayrimenkuldeki önlemlerini netleştirmesini istiyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Asya merkez bankalarının bu yılın ilerleyen dönemlerinde enflasyonun yumuşamasıyla birlikte para politikasını gevşetme olanağı görebileceklerini belirtti ve Çin’den gayrimenkul sektöründeki sorunlara karşı ne tür önlemler alacağı konusunda açık bir mesaj vermesini istedi.

IMF’nin Asya ve Pasifik Departmanı Başkanı Krishna Srinivasan basın toplantısında, Asya’da ortalama enflasyon 2022’deki yüzde 3,8’den 2023’te yüzde 2,6’ya düştüğünü ve özellikle gelişmekte olan ekonomilerde hızlı bir ilerleme olduğunu söyledi.

Srinivasan, enflasyonist baskıların “hızla geri çekilmesiyle” Asya’da bir yumuşak iniş olasılığının artmakta olduğunu belirtti.

IMF’nin güncellenen bölgesel ekonomik görünüm raporu hakkındaki basın toplantısında konuşan Srinivasan, “Bölge merkez bankalarının birçoğu 2024’te enflasyon hedeflerine ulaşma yolundalar. Politika yetkililerinin enflasyonun sağlam biçimde yeniden zincirlenmesine kadar faizleri sabit tutması şartıyla, parasal gevşeme olanakları yılın ilerleyen dönemlerinde ortaya çıkabilir” dedi.

Ancak ülkeler arasındaki farklılaşmaya da dikkat çeken Srinivasan, Çin’de geçen yıl fiyatların hiç artmamasının “deflasyon endişelerini körüklediği”, Japonya’da ise enflasyonun muhtemelen 2025’e kadar merkez bankasının yüzde 2 olan hedefinin üstünde kalacağı uyarılarında bulundu.

IMF, Türkiye büyüme tahminini yükseltti

 

IMF Başkanı'ndan fosil yakıt sübvansiyonlarını iklim değişikliğiyle mücadeleye yönlendirme çağrısı

 

IMF yöneticilerinden 'Davos' mesajları!

 

IMF Başkanı Georgieva: Çin'in yapısal reformlara ihtiyacı var

 

IMF raporu: Yapay zeka iş gücünü yüzde 40 etkileyecek!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)