BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF Başkanı Georgieva: Çin'in yapısal reformlara ihtiyacı var----

IMF Başkanı Georgieva: Çin'in yapısal reformlara ihtiyacı var

IMF Başkanı Georgieva: Çin'in yapısal reformlara ihtiyacı var
16 Ocak 2024 - 08:04 www.finansgundem.com

Dünya Ekonomik Forumu'nda açıklamalarda bulunan Kristalina Georgieva, Çin'in hem kısa vadeli hem de uzun vadeli zorluklarla karşı karşıya olduğunu söyledi

Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristaline Georgieva, Çin'in "büyüme oranlarında oldukça önemli bir düşüşü" önlemek için yapısal reformlara ihtiyacı olduğu uyarısında bulundu.

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda CNBC'ye konuşan Kristalina Georgieva, Çin'in hem kısa vadeli hem de uzun vadeli zorluklarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Kısa vadede, Çin'in emlak sektörünün hala "düzeltilmeye" ihtiyacı olduğunu ve yerel yönetim borçlarının yüksek seviyede olduğunu belirten Georgieva, daha uzun vadede ise demografik değişikliklere ve "güven kaybına" dikkat çekti.

Georgieva, "Nihayetinde Çin'in ihtiyacı olan şey, ekonomiyi açmaya devam etmek, büyüme modelini daha çok iç tüketime yönelik olarak dengelemek, yani insanlarda daha fazla güven yaratmak için yapısal reformlardır, böylece insanlar tasarruf etmez, daha fazla harcarlar. Tüm bunlar Çin'in, reformların yokluğunda büyüme oranlarında %4'ün altına inen oldukça önemli bir düşüş olacağını tahmin ettiğimiz durumla başa çıkmasına yardımcı olacaktır" dedi.

IMF raporu: Yapay zeka iş gücünü yüzde 40 etkileyecek!

 

IMF'den küresel büyüme tahmini

 

IMF Başkanı Georgieva'dan ABD ekonomisi yorumu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)